Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16018
Title: Спосіб отримання десерту
Authors: Дейниченко, Григорій Вікторович
Золотухіна, Інна Василівна
Федак, Вікторія Ігорівна
Скрипка, Катерина Анатоліївна
Issue Date: 27-Nov-2017
Citation: Спосіб отримання десерту. Патент України на винахід № 115620, МПК (2017.01) A23C 21/08 (2006.01) A23C 23/00. Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, В. І. Федак, К. А. Скрипка. Заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № a 2016 03242. Заявл. 29.03.201. Опубл. 27.11.2017, Бюл.№ 22. 6 с.
Series/Report no.: 11;115620
Abstract: Винахід стосується способу отримання десерту, який включає використання молочної сировини, а саме молочно-білкового концентрату, та цукру білого, розчинення структуроутворювача, його поєднання з рецептурними компонентами, введення смакового наповнювача за перемішування суміші з її наступною пастеризацією, охолодженням та витримуванням для формування структури продукту, причому як структуроутворювач використовують желатин, який розчиняють у воді питній за температури 70-75 °C протягом 2-3 хвилин, як молочно-білковий концентрат використовують УФ-концентрат сколотин або знежиреного молока з фактором концентрування 1,5-2,0, який поєднують з вершками 15-20 % жирності, цукром білим, розчином структуроутворювача, отриману суміш перемішують та пастеризують за температури 87-90 °C протягом 10-15 хвилин, за 1-3 хвилини до завершення процесу пастеризації вводять смаковий наповнювач разом із консервантом або без нього, після чого охолоджують продукт до температури 2-6 °C та витримують його протягом 3,5-4,0 годин.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16018
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
115620.pdf180.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.