Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1543
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛюбенко, Галина Дмитрівна-
dc.contributor.authorОбозна, Маргарита Василівна-
dc.contributor.authorПерцевой, Федір Всеволодович-
dc.date.accessioned2022-06-23T06:17:20Z-
dc.date.available2022-06-23T06:17:20Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationОбозна М. В., Любенко Г. Д., Перцевой Ф. В. Дослідження жирнокислотного складу термостійкої молоковмісної начинки з концентратом насіння кунжуту. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 429-440.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1543-
dc.description.abstractВивчено хімічний склад термостійкої начинки з комбінованим молочнорослинним складом . Як молочну сировину в ній використано сухе знежирене молоко, а як рослинну – концентрат насіння кунжуту та гідроколоїди, а саме пектин цитрусовий низькоетерифікований і крохмаль кукурудзяний модифікований. Установлено зміну жирнокислотного складу начинки в процесі зберігання за температури 2±2 та –18±2оС.uk_UA
dc.description.abstractDue to modern peculiarities of human diet, much attention is paid to the balance of the product’s chemical composition. This has challenged to create the combination of dairy and vegetable products. Therefore, a new form of scientifically substantiated thermoduric filling is produced, and the components of dairy and vegetable origin are combined in order to increase its value. Dry skimmed milk is used in it as milk raw material, and sesame seeds concentrate and hydrocolloids, namely low-esterified citrus pectin and modified corn starch are used as vegetable raw material. Due to their joint use, the filling gets both new physical, chemical and rheological properties, and the deficiency in proteins, unsaturated fatty acids, vitamins and mineral substances and dietary fiber is compensated. Chemical composition of thermoduric milk-containing filling with sesame seeds is investigated. The changes in fatty acid composition during the storage at temperature of 2±2 and –18±20о C are detected.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectгідроколоїдиuk_UA
dc.subjectтермостійка начинкаuk_UA
dc.subjectсухе знежирене молокоuk_UA
dc.subjectконцентрат насіння кунжутуuk_UA
dc.subjectгидроколлоидыuk_UA
dc.subjectтермостойкая начинкаuk_UA
dc.subjectсухое обезжиренное молокоuk_UA
dc.subjectконцентрат семечек кунжутаuk_UA
dc.subjecthydrocolloidsuk_UA
dc.subjectthermoduric fillinguk_UA
dc.subjectdry skimmed milkuk_UA
dc.subjectsesame seeds concentrateuk_UA
dc.titleДослідження жирнокислотного складу термостійкої молоковмісної начинки з концентратом насіння кунжутуuk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of fatty acid composition of thermoduric milk-containing filling with sesame seeds concentrate-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_48.pdf324.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.