Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1525
Title: Формування конкурентних переваг сільськогосподарських підприємств та напрями підвищення їх конкурентоспроможності
Other Titles: Formation of competitive advantages of agricultural enterprises and directions of increasing their competitiveness
Authors: Голобородько, Я. О.
Keywords: конкурентні переваги;конкурентоспроможність;сільськогосподарські підприємства;competitive advantages;competitiveness;agricultural enterprises
Issue Date: 2018
Publisher: Харків
Citation: Голобородько Я. О. Формування конкурентних переваг сільськогосподарських підприємств та напрями підвищення їх конкурентоспроможності. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2018. № 3. С. 55-62.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 3
Abstract: В статті означено проблеми підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Надана модель формування конкурентних переваг аграрного підприємства. Автором запропоновано напрями підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств, що включають заходи, які будуть створювати умови для забезпечення достатнього рівня конкуренції підприємств, які досліджуються. Також виділено негативні чинники, що створюють загострення конкуренції суб’єктів господарювання аграрної сфери і пропонуються заходи зі зневілювання, в певній мірі, впливу гальмуючих чинників на створення умов до підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств.
The article points out the problems of increasing the competitiveness of agricultural enterprises. A model for the formation of competitive advantages of business entities of the agrarian sector is proposed. The author proposed directions for improving the competitiveness of agricultural enterprises, including measures that will create conditions for ensuring an adequate level of competition among enterprises. Also the negative factors are highlighted that create aggravated competition of economic entities in the agrarian sector and propose measures to eliminate, to a certain extent, the influence of inhibiting factors on creating conditions for increasing the competitiveness of agricultural enterprises.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1525
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf2.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.