Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15090
Название: Спосіб одержання бурякового пектину
Авторы: Дейниченко, Григорій Вікторович
Мазняк, Захар Олександрович
Гузенко, Василь Володимирович
Дата публикации: 10-дек-2009
Библиографическое описание: Спосіб одержання бурякового пектину. Патент України на корисну модель № 46127, МПК A23L 1/0524 (2009.01), C08B 37/06 (2009.01). Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, В. В. Гузенко. № u200906104. Заявл. 15.06.2009. Опубл. 10.12.2009, Бюл.№ 23. 3 с.
Серия/номер: 11;46127
Краткий осмотр (реферат): Спосіб одержання пектину з цукрового буряку, що включає промивання пектинвмісної сировини, гідроліз-екстрагування кислотою та розподіл отриманого пектинового екстракту на рідку та тверду фази, мембранне концентрування, очистку пектинвмісного розчину та сушіння пектину, який відрізняється тим, що пектинвмісну сировину піддають промиванню та набряканню при температурі 30-40 °С та тривалості процесу 20-25 хв., після чого її подрібнюють, направляють на гідроліз-екстракцію, яку проводять в екстракторідезінтеграторі оцтовою або лимонною кислотою при рН=1,0-1,2, температурі 40-50 °С протягом 30- 40 хвилин за швидкості обертання ротора 2500- 3500 об/хв., далі отриманий пектиновий екстракт нейтралізують харчовою содою до рН=3,0-4,0, розділяють на рідку і тверду фази у полі відцентрових сил, рідку фазу очищують мікрофільтрацією з використанням мембран з розміром пор 0,4-1,0 мкм, піддають концентруванню за допомогою ультрафільтрації з використанням ультрафільтраційних мембран з розміром пор 0,0005-0,005 мкм тиском 0,1-0,5 МПа до вмісту в екстракті сухих речовин 6-8 % та вдруге очищують за допомогою діафільтрації, після чого піддають сушінню.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15090
Располагается в коллекциях:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
46127.pdf83.12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.