Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15090
Title: Спосіб одержання бурякового пектину
Authors: Дейниченко, Григорій Вікторович
Мазняк, Захар Олександрович
Гузенко, Василь Володимирович
Issue Date: 10-Dec-2009
Citation: Спосіб одержання бурякового пектину. Патент України на корисну модель № 46127, МПК A23L 1/0524 (2009.01), C08B 37/06 (2009.01). Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, В. В. Гузенко. № u200906104. Заявл. 15.06.2009. Опубл. 10.12.2009, Бюл.№ 23. 3 с.
Series/Report no.: 11;46127
Abstract: Спосіб одержання пектину з цукрового буряку, що включає промивання пектинвмісної сировини, гідроліз-екстрагування кислотою та розподіл отриманого пектинового екстракту на рідку та тверду фази, мембранне концентрування, очистку пектинвмісного розчину та сушіння пектину, який відрізняється тим, що пектинвмісну сировину піддають промиванню та набряканню при температурі 30-40 °С та тривалості процесу 20-25 хв., після чого її подрібнюють, направляють на гідроліз-екстракцію, яку проводять в екстракторідезінтеграторі оцтовою або лимонною кислотою при рН=1,0-1,2, температурі 40-50 °С протягом 30- 40 хвилин за швидкості обертання ротора 2500- 3500 об/хв., далі отриманий пектиновий екстракт нейтралізують харчовою содою до рН=3,0-4,0, розділяють на рідку і тверду фази у полі відцентрових сил, рідку фазу очищують мікрофільтрацією з використанням мембран з розміром пор 0,4-1,0 мкм, піддають концентруванню за допомогою ультрафільтрації з використанням ультрафільтраційних мембран з розміром пор 0,0005-0,005 мкм тиском 0,1-0,5 МПа до вмісту в екстракті сухих речовин 6-8 % та вдруге очищують за допомогою діафільтрації, після чого піддають сушінню.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15090
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
46127.pdf83.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.