Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15074
Title: Вплив норм висіву та способів сівби на урожайність і якість насіння нуту
Other Titles: Влияние норм высева и способов посева на урожайность и качества семян нута
The effect of seeding rates and sowing methodson yield and quality seeds ofchickpea
Authors: Рожков, А.О.
Воропай, Ю.В.
Keywords: нут;норма висіву;спосіб сівби;урожайність;уміст білка;норма высева;способ посева;урожайность;содержание белка;chickpea;seeding rate;methods of sowing;yield;protein content
Issue Date: 10-May-2019
Publisher: ХНАУ
Citation: Рожков А.О., Воропай Ю.В. Вплив норм висіву та способів сівби на урожайність і якість насіння нуту. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2019. №1. С. 99-106.
Abstract: Рожков А.О., Воропай Ю.В. Вплив норм висіву та способів сівби на урожайність і якість насіння нуту. Висвітлено результати трирічних досліджень впливу норм висіву насіння та способів сівби на формування врожайності і якості насіння нуту. Результати досліджень свідчать про істотний вплив досліджуваних факторів на рівень урожайності насіння нуту. У середньому за три роки досліджень найвищу врожайність насіння в досліді відмічено в сорту Одисей – 2,16т/га. Серед досліджуваних варіантів способу сівби вищі показники врожайності насіння нуту забезпечував рядковий спосіб з міжряддям 30см (із площею живлення однієї рослини 120 см2) за середньої норми висіву насіння 0,7 млн шт./га. Зокрема, у сортів Буджак і Одисей урожайність насіння нуту за цієї комбінації досліджуваних чинників становила 2,37 і 2,49 т/га відповідно. Максимальний уміст білка в насінні нуту в обох досліджуваних сортів отримано на варіантах з мінімальною нормою висіву насіння 0,5 млн шт./га, проте найбільший вихід білка – 0,415 т/га у сорту Одисей і 0,435 т/га у сорту Буджак – відмічено на варіантах з нормою висіву 0,7 млн шт./га.
А.О. Рожков, Ю.В. Воропай. Влияние норм высева и способов посева на урожайность и качества семян нута Работа посвящена изучению влияния способов посева и норм высева семян на урожайность и качество семян нута.
A.A. Rozhkov, Y.V. Voropai. Kharkiv national agrarian university named after V.V. Dokuchayev, Kharkіv, Ukraine The effect of seeding rates and sowing methodson yield and quality seeds ofchickpea The work is devoted to the study of the sowing methods, seeding rates and varietal characteristics influence on the chickpea yield formation.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15074
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного універсітету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання", №1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2019_1_13.pdf576.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.