Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14535
Title: Спосіб приготування напівфабрикату на основі грибів і пряноароматичних овочів
Authors: Черевко, Олександр Іванович
Єфремов, Юрій Іванович
Михайлов, Валерій Михайлович
Михайлова, Світлана Володимирівна
Одарченко, Андрій Миколайович
Одарченко, Дмитро Миколайович
Issue Date: 25-Jul-2007
Citation: Спосіб приготування напівфабрикату на основі грибів і пряноароматичних овочів. Патент України на корисну модель № 25122, МПК (2006) A23L 1/01. О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, С. В. Михайлова, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко. № u200703216. Заявл. 26.03.2007. Опубл. 25.07.2007, Бюл. № 11. 3 с.
Series/Report no.: 11;25122
Abstract: Спосіб приготування напівфабрикату на основі грибів і пряноароматичних овочів, який передбачає перемішування підготовлених компонентів рецептури, обробку у НВЧ-полі, введення подрібнених зелених листків петрушки, пастернаку, селери і кропу у розчині NaCl з наступним перетиранням у пасту, який відрізняється тим, що нестандартні гриби (білий, опеньки та маслюки) підлягають підморожуванню при температурі -18...-27 °С протягом 1,5...2,0 годин та подрібненню до розмірів часток 4...5 мм, далі приготовляють суміш з подрібненими стеблами та коріннями петрушки, пастернаку, селери і кропу і обробляють у НВЧ-полі при вакуумуванні 50...60 кПа за температури 50 °С до залишкової вологості 60...65 %, вводять зелені подрібнені листки пряних овочів та перетирають до отримання пасти, і компоненти беруть у наступному співвідношенні, мас. %: гриби нестандартні (білий, опеньки, маслюки) 64,7 петрушка (зелені листки, стебла, коріння) 10,0 пастернак (зелені листки, стебла, коріння) 5,0 селера (зелені паростки, коріння) 5,0 кріп (зелені листки, стебла) 5,0 NaCl 0,3 вода 10,0.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14535
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
25122.pdf66.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.