Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1450
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКрутовий, Жорж Андрійович-
dc.contributor.authorЗапаренко, Ганна Володимирівна-
dc.contributor.authorЗахаренко, Віталій Олександрович-
dc.contributor.authorБорисова, Аліна Олексіївна-
dc.date.accessioned2022-06-22T05:11:43Z-
dc.date.available2022-06-22T05:11:43Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКрутовий Ж. А., Запаренко Г. В., Захаренко В. О., Борисова А. О. Аналіз біологічної цінності нетрадиційних борошняних виробів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 231-240.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1450-
dc.description.abstractПроаналізовано узагальнену біологічну цінність білків у сукупності нетрадиційних борошняних виробів, створених для систем харчування лікувально-профілактичного призначення.uk_UA
dc.description.abstractUsing the earlier proposed factor of protein approximation to the standard, the quantitative analysis of the biological value of the totality of unconventional floury products is carried out. It is ascertained that the created products are marked, as a rule, by rather high biological value which is converged to ideal protein. That was guaranteed by the use of proper aggregated restrictions for the functional of amino acids balancing in the mathematical models of the recipes contents of the products. The obtained results are provided by the created methodology of the projection of the floury products recipes for nutrition systems. The proposed factor can be used for the comparison of the biological value of proteins in various products, dishes or diets and for the determination of the best of them.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectнетрадиційні борошняні виробиuk_UA
dc.subjectузагальнена біологічна цінність білкаuk_UA
dc.subjectпоказник наближення до стандартного білкаuk_UA
dc.subjectнетрадиционные мучные изделияuk_UA
dc.subjectобобщённая биологическая ценность белкаuk_UA
dc.subjectпоказатель приближения к стандартному белкуuk_UA
dc.subjectunconventional floury productsuk_UA
dc.subjectthe generalized biological value of proteinuk_UA
dc.subjectthe factor of protein approximation to standarduk_UA
dc.titleАналіз біологічної цінності нетрадиційних борошняних виробівuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the biological value of unconventional floury products-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_27.pdf279.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.