Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14496
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБабан, Т. О.-
dc.date.accessioned2022-11-19T15:22:48Z-
dc.date.available2022-11-19T15:22:48Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationБабан Т. О. Конкурентні переваги українського зерна при формуванні експортного потенціалу. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 191 «Економічні науки». 2018. С. 131-141.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14496-
dc.description.abstractНа основі дослідження наукових напрацювань встановлено взаємозв’язок між поняттями «конкурентоспроможність» та «експортний потенціал». Запропоновано власне визначення поняття «експортний потенціал підприємства» на основі поєднання існуючих наукових підходів. Розглянуто особливості формування та розвитку експортного потенціалу сільськогосподарських підприємств. За допомогою методики розрахунку індексу відносних конкурентних переваг, визначені конкурентні переваги основних зернових культур, що експортуються Україною. Визначені чинники, що формують конкурентні переваги вітчизняних зернових на світовому ринку в сучасних умовах.uk_UA
dc.description.abstractНа основе исследования научных наработок установлена взаимосвязь между понятиями «конкурентоспособность» и «экспортный потенциал». Предложено собственное определение понятия «экспортный потенциал предприятия» с учетом существующих научных подходов. Рассмотрены особенности формирования и развития экспортного потенциала сельскохозяйственных предприятий. С помощью методики расчета индекса относительных конкурентных преимуществ, определенные конкурентные преимущества основных зерновых культур, экспортируемых Украины. Определены факторы, формирующие конкурентные преимущества отечественных зерновых на мировом рынке в современных условиях.uk_UA
dc.description.abstractOn the basis of the study of scientific developments, the relationship between the concepts of «competitiveness» and «export potential» is established. The actual definition of "export potential of the enterprise" is proposed on the basis of a combination of existing scientific approaches. Features of formation and development of export potential of agricultural enterprises are considered. Using the method of calculating the index of relative competitive advantages, the competitive advantages of the main grain crops exported by Ukraine are determined. The factors that shape the competitive advantages of domestic grain in the world market are determined in modern conditions.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 191;-
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectекспортний потенціалuk_UA
dc.subjectзерновіuk_UA
dc.subjectконкурентні перевагиuk_UA
dc.subjectсвітовий ринокuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectконкурентоспособностьuk_UA
dc.subjectэкспортный потенциалuk_UA
dc.subjectзерновыеuk_UA
dc.subjectконкурентные преимуществаuk_UA
dc.subjectмировой рынокuk_UA
dc.subjectпродовольственная безопасностьuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectexport potentialuk_UA
dc.subjectgrainuk_UA
dc.subjectcompetitive advantagesuk_UA
dc.subjectworld marketuk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.titleКонкурентні переваги українського зерна при формуванні експортного потенціалуuk_UA
dc.title.alternativeКонкурентные преимущества украинского зерна при формировании экспортного потенциалаuk_UA
dc.title.alternativeCompetitive advantages of Ukrainian grain in the formation of export potentialuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 191: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15_191_2018.pdf707.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.