Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/13890
Title: Напівавтоматизований текстурометр для визначення структурно-механічних показників харчових продуктів
Authors: Шаніна, Ольга Миколайовна
Гурський, Петро Васильович
Прасол, Дмитро Юрійович
Бідюк, Дмитро Олегович
Кульомін, Леонід Георгійович
Цопа, Олександр Іванович
Ганшин, Дмитро Геннадійович
Issue Date: 26-May-2014
Citation: Напівавтоматизований текстурометр для визначення структурно-механічних показників харчових продуктів. Патент України на корисну модель № 90314, МПК (2014.01), G01B 9/00. О. М. Шаніна, П. В. Гурський, Д. Ю. Прасол, Д. О. Бідюк, Л. Г. Кульомін, О. І. Цопа, Д. Г. Ганшин. № u 2013 12887. Заявл. 05.11.2013. Опубл. 26.05.2014, Бюл.№ 10. 7 с.
Series/Report no.: 11;90314
Abstract: Текстурометр для визначення структурно-механічних показників харчових продуктів містить корпус, на якому закріплено дві рифлені пластини, між якими закладається дослідний зразок, на верхню пластину з одного боку створюється постійне навантаження, а з іншого приєднано датчик лінійних переміщень, причому постійне навантаження створюється за допомогою нерівноплечого важеля з формою, що забезпечує плоскопаралельне переміщення верхньої пластини, який за допомогою гнучкого тросу з'єднаний з верхньою пластиною, з іншого боку верхня пластина з'єднана з металевою пластиною, лінійне переміщення якої реєструється з високою точністю датчиком, що розташований горизонтально відносно площини текстурометра, отримані значення передаються до персонального комп'ютера за допомогою розробленого програмного забезпечення з наступним їх аналізом та обробкою в реальному часі.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13890
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
90314.pdf238.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.