Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13883
Title: | Спосіб отримання макаронних виробів |
Authors: | Дейниченко, Григорій Вікторович Крамаренко, Дмитро Павлович Лазарєва, Тетяна Анатоліївна Скородумова, Ольга Олександрівна Колесниченко, Тетяна Олександрівна Нечвоглод, Віталій Анатолійович |
Issue Date: | 26-May-2014 |
Citation: | Спосіб отримання макаронних виробів. Патент України на корисну модель № 90270, МПК A23L 1/16 (2006.01). Г. В. Дейниченко, Д. П. Крамаренко, Т. А. Лазарєва, О. О. Скородумова, Т. О. Колесниченко, В. А. Нечвоглод. № u 2013 08945. Заявл. 16.07.2013. Опубл. 26.05.2014, Бюл.№ 10. 5 с. |
Series/Report no.: | 11;90270 |
Abstract: | Спосіб отримання макаронних виробів передбачає змішування пшеничного борошна, меланжу, рідинної основи та біологічно активної добавки, замішування з цих компонентів тіста, формування виробів з отриманого тіста шляхом пресування крізь отвори матриці, їх різання та сушіння до досягнення ними вологості 12…14 %. Як рідинну основу використовують сироватку з-під кислого сиру титрованою кислотністю 50…60 °Т, як біологічно активну добавку застосовують клітковину насіння гарбуза, замішування тіста здійснюють протягом 8…10 хвилин, обдування сирих нарізаних виробів здійснюють повітрям з температурою 30…32 °C, сушіння макаронних виробів проводять за температури 70…72 °C. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13883 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.