Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1382
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПогожих, Микола Іванович-
dc.contributor.authorЧеканов, Микола Анатолійович-
dc.contributor.authorПак, Андрій Олегович-
dc.date.accessioned2022-06-21T10:28:57Z-
dc.date.available2022-06-21T10:28:57Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationПогожих М. І., Чеканов М. А., Пак А. О. Концепція підвищення енергоефективності технологічних процесів харчових виробництв. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 139-147.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1382-
dc.description.abstractРозглянуто проблем у обґрунтування концепції забезпечення автоматичного контролю та алгоритм у апаратного управління процесами та устаткуванням харчових виробництв із використанням сучасної елементної бази 1-Wire мікромережі «Dallas Semiconductor Corp» для підвищення енергоефективності технологічних процесів харчових виробництв. Алгоритм роботи мікропроцесорної системи контролю та управління розглянуто на прикладі кип'ятильника безперервної дії КНЕ-50.uk_UA
dc.description.abstractThe substantiation of the concept of automatic control and algorithm of hardware management by the processes and equipment for food production with the use of modern element base is examined. Structurally, the proposed algorithm of automation and management control unit can be carried out using 1-Wire interface, which was developed by Dallas Semiconductor Corp. Single-wire micro-network adapter consists of a microprocessor that can be programmed directly, connect it via COM or USB port to a computer and manage software. The developed algorithm of the process control and management makes it possible to meet the challenges of increasing energy efficiency of technological processes by the direct method, that is, makes the equipment work in the mode of power consumption sufficient for mechanical work, supplying heat, electromagnetic, radiation energy. The algorithm microprocessor control system work is considered by the example of the boiler of continuous action NEC-50.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.subjectдатчикuk_UA
dc.subjectмікропроцесорuk_UA
dc.subject1-Wire мікромережаuk_UA
dc.subjectалгоритм апаратного управлінняuk_UA
dc.subjectэнергоэффективность, датчикuk_UA
dc.subjectмикропроцессорuk_UA
dc.subject1-Wire микросетьuk_UA
dc.subjectалгоритм аппаратного управленияuk_UA
dc.subjectpower efficiencyuk_UA
dc.subjectsensors, processoruk_UA
dc.subject1-Wire micro-gridsuk_UA
dc.subjecthardware control algorithmuk_UA
dc.titleКонцепція підвищення енергоефективності технологічних процесів харчових виробництвuk_UA
dc.title.alternativeImproving energy efficiency concept in food production process-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_16.pdf311.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.