Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13808
Title: Спосіб визначення коефіцієнта самодифузії молекул води у харчових продуктах методом ЯМР з використанням еталонного зразка
Authors: Торяник, Олександр Іванович
Дьяков, Олександр Георгійович
Чеканов, Микола Анатолійович
Issue Date: 10-Feb-2014
Citation: Спосіб визначення коефіцієнта самодифузії молекул води у харчових продуктах методом ЯМР з використанням еталонного зразка. Патент України на корисну модель № 87368, МПК (2014.01), G01N 13/00, G01N 24/12 (2006.01). О. І. Торяник, О. Г. Дьяков, М. А. Чеканов. № u 2013 07754. Заявл. 18.06.2013. Опубл. 10.02.2014, Бюл.№ 3. 5 с.
Series/Report no.: 11;87368
Abstract: Спосіб визначення коефіцієнта самодифузії молекул води у харчових продуктах методом ЯМР з використанням еталонного зразка включає підготовку зразків дослідження, вимірювання амплітуди сигналу спінової луни зразка за допомогою імпульсного спектрометра ядерного магнітного резонансу (ЯМР) з різними значеннями градієнта магнітного поля. При цьому визначають коефіцієнт пропорційності, який показує, у скільки разів коефіцієнт самодифузії зразка, що досліджується, відрізняється від коефіцієнта самодифузії еталонного зразка або зразка, з яким треба порівняти значення коефіцієнта самодифузії.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13808
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
87368.pdf198.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.