Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13601
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолесніков, М.О.-
dc.contributor.authorЄвстафієва, К.С.-
dc.date.accessioned2022-11-14T19:22:42Z-
dc.date.available2022-11-14T19:22:42Z-
dc.date.issued2018-01-18-
dc.identifier.citationКолесніков М.О., Євстафієва К.С. Стійкість до засолення сортів пшениці твердої озимої української селекції. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2018. №1. С. 18-22.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13601-
dc.description.abstractКолесніков М.О., Євстафієва К.С. Стійкість до засолення сортів пшениці твердої озимої української селекції. Наведено результати досліджень стійкості сортів пшениці твердої озимої до засолення на початковому етапі онтогенезу рослин. Вивчено солестійкість сортів Алий парус, Шулиндінка, Крейсер і Гавань української селекції. Найменшу солестійкість залежно від сили дії стресу виявлено в сортів Шулиндинка та Алий парус. Сорт Крейсер характеризується найбільшою стійкістю до засолення, але й сорт Гавань показав добру солестійкість. У сорту Крейсер енергія проростання зменшувалася на 9,4 % – 45,3 %, а лабораторна схожість – на 8,3 % – 45,2 % залежно від сили дії стресового чинника, порівняно з контрольним значенням.uk_UA
dc.description.abstractМ.О. Колесников, К.С. Евстафиева. Стойкость к засолению сортов пшеницы твердой озимой украинской селекции. Приведены результаты исследований стойкости сортов пшеницы твердой озимой к засолению на начальном этапе онтогенеза растений. Изучена солеустойчивость сортов Алый парус, Шулиндинка, Крейсер и Гавань украинской селекции. Наименьшая солеустойчивость в зависимости от силы действия стресса виявлена у сортов Алый парус и Шулиндинка. Сорт Крейсер характеризуется наибольшей стойкостью к засолению, но и сорт Гавань показал хорошую солеустойчивость. У сорта Крейсер энергия прорастания уменьшалась на 6,4 – 46,8 %, а лабораторная всхожесть – на 6,9 – 45,1 % в зависимости от силы действия стрессового фактора, по сравнению с контрольным значением.uk_UA
dc.description.abstractM.O. Kolesnikov, K.S. Evstafiieva. Resistance to salinization of wheat varieties by soft hard winter Ukrainian selection. Results over of researches are brought in relation to firmness of sorts wheat soft hard winter-annual at influence of salts on the initial stage of ontogenesis of plants. The salt-endurance of sorts is studied Alyj parus, Shekyndinka, Krejser and Gavan to the Ukrainian selection. The least salt-endurance depending on force of action of stress at a sorts is Alyj parus and Shekyndinka. The sort of Krejser is characterized most firmness at influence of salts, but also sort Gavan showed good salt-endurance. At the sort of Krejser, where energy of germination diminished on 6,4 % - 46,8 %, and laboratory likeness - on 6,9 % - 45,1 % depending on force of action of stress factor, by comparison to a control value.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectстійкістьuk_UA
dc.subjectзасоленняuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпшениця тверда озимаuk_UA
dc.subjectлабораторна схожістьuk_UA
dc.subjectстойкостьuk_UA
dc.subjectлабораторное сходствоuk_UA
dc.subjectзасолкаuk_UA
dc.subjectпшеница твердая озимаяuk_UA
dc.subjectresistanceuk_UA
dc.subjectsalinityuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjecthard winter wheatuk_UA
dc.subjectlaboratory similarityuk_UA
dc.titleСтійкість до засолення сортів пшениці твердої озимої української селекціїuk_UA
dc.title.alternativeResistance to salinization of wheat varieties by soft hard winter Ukrainian selectionuk_UA
dc.title.alternativeСтойкость к засолению сортов пшеницы твердой озимой украинской селекцииuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2018_1_4.pdf448.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.