Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13396
Назва: Кореляційна залежність урожайності капусти броколі
Інші назви: Корреляционная зависимость урожайности капусты брокколи
Correlation dependence of brokoli capital cro
Автори: Пузік, Л.М.
Бондаренко, В.А.
Ключові слова: broccoli cabbage;correlation dependence;forecasting;yield;GTK;vegetation period;капуста броколі;кореляційна залежність;прогнозування;урожайність;ГТК;вегетаційний період;капуста брокколи;корреляционная зависимость;прогнозирование;урожайность;вегетационный период
Дата публікації: 4-гру-2017
Видавництво: Харків : ХНАУ
Бібліографічний опис: Пузік Л.М., Бондаренко В.А. Кореляційна залежність урожайності капусти броколі. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №2. С. 86-94.
Короткий огляд (реферат): Пузік Л.М., Бондаренко В.А. Кореляційна залежність урожайності капусти броколі. Визначено, що в умовах Лісостепу України агробіологічні властивості капусти броколі формуються за таких погодних умов вегетаційного періоду: середньодобова температура становить 21,4…23,0 оС; сума активних температур вище 10 оС у межах 1453,8–1723,1 оС, забезпеченість опадами 103,4–334,6 мм, ГТК = 0,60–2,04. Залежно від особливостей гібрида та умов вегетаційного періоду загальна врожайність капусти броколі коливається від 7,7 до 9,6 т/га, у тому числі центральних головок 4,5–5,6 т/га, бічних – 2,6–4,4 т/га. Установлено, що між урожайністю капусти броколі та середньодобовою температурою вегетаційного періоду існує сильний обернений зв‘язок: r = –0,77±0,03…–0,83±0,02; з кількістю опадів – сильний прямий зв‘язок: r = 0,92±0,01…0,96±0,01; з ГТК виявлено також сильний прямий зв‘язок: r = 0,87±0,02…0,93±0,01. Розроблено математичні моделі прогнозування врожайності капусти броколі залежно від умов вегетаційного періоду. 
Л.М. Пузик, В.А. Бондаренко. Корреляционная зависимость урожайности капусты брокколи. Определено, что в условиях Лесостепи Украины агробиологические свойства капусты брокколи формируются при таких погодных условиях вегетационного периода: среднесуточная температура 21,4 ... 23,0 ° С; сумма активных температур выше 10 ° С 1453,8 – 1723,1 С, обеспеченность осадками в пределах 103,4-334,6 мм, ГТК – 0,60 – 2,04. В зависимости от особенностей гибрида и условий вегетационного периода общая урожайность капусты брокколи колеблется от 7,7 до 9,6 т/га, в том числе центральных головок 4,5 – 5,6 т/га, боковых – 2,6 – 4,4 т/га. Установлено, что между урожайностью капусты брокколи и среднесуточной температурой вегетационного периода существует сильная обратная связь: r = -0,77 ± 0,03 ... -0,83 ± 0,02; сильная прямая связь с количеством осадков: r = 0,92 ± 0,01 ... 0,96 ± 0,01; с ГТК обнаружено сильную прямую связь: r = 0,87 ± 0,02 ... 0,93 ± 0,01. Разработаны математические модели прогнозирования урожайности капусты брокколи в зависимости от условий вегетационного периода.
L.M Puzik, V.A Bondarenko. Correlation dependence of brokoli capital cro. It is determined that in the conditions of the forest-steppe Ukraine agrobiological properties of broccoli cabbage are formed under such weather conditions of the growing season: the average daily temperature is 21.4 ... 23.0 ° C; the sum of active temperatures higher than 10 оС – 1453,8-1723,1 оС, availability of precipitation – 103,4-334,6 mm and ГТК – 0,60-2,04. Depending on the characteristics of the hybrid and the conditions of the growing season, the total yield of broccoli cabbage varies from 7.7 to 9.6 t/ha, including central head 4,5-5,6 t/ha, lateral – 2,6-4,4 t/ha. It is established that there is a strong inverse relationship between the yield of broccoli cabbage and the average daily temperature of the growing season: r = -0.77 ± 0.03 ... -0.83 ± 0.02; amount of precipitation – strong direct connection: r = 0,92 ± 0,01 ... 0,96 ± 0,01; a strong direct correlation with the GTK was found: r = 0.87 ± 0.02 ... 0.93 ± 0.01. The mathematical models of forecasting the productivity of broccoli cabbage have been developed depending on the conditions of the growing season.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13396
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_roslyn_2017_2_13.pdf474.06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.