Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13295
Title: | Плівкове покриття для обробки плодів баклажана перед зберіганням |
Authors: | Черевко, Олександр Іванович Дубініна, Антоніна Анатоліївна Летута, Тетяна Миколаївна Ленерт, Світлана Олександрівна Фролова, Тетяна Володимирівна Щербакова, Тетяна Віталіївна Татар, Лариса Василівна Пенкіна, Наталія Михайлівна |
Issue Date: | 25-May-2020 |
Citation: | Плівкове покриття для обробки плодів баклажана перед зберіганням. Патент України на корисну модель № 142311, МПК (2020.01) A23B 7/154 (2006.01) A01F 25/00. О. І. Черевко, А. А. Дубініна, Т. М. Летута, С. О. Ленерт, Т. В. Фролова, Т. В. Щербакова, Л. В. Татар, Н. М. Пенкіна; заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2019 12178; заявл. 23.12.2019; опубл. 25.05.2020, Бюл.№ 10. 7 с. |
Series/Report no.: | 11;142311 |
Abstract: | Плівкове покриття для обробки плодів баклажана перед зберіганням містить розчин з додаванням хітозану. У складі плівкового покриття використовується композиція з екстрактів лікарсько-рослинної сировини (кори й/або листя дуба, ягід ялівцю й трави звіробою в співвідношенні 4:3:5 відповідно) - як антибактеріальної основи, низькомолекулярного хітозану (НМХ) 2 % - як плівкоутворювача, гліцерину 1 % - як пластифікатору, хлориду кальцію (СаСl2, харчова добавка Е509) 0,5 % - як структуроутворювача, лимонної кислоти (Citric acid, харчова добавка Е330) 0,5 % - як консерванту та антиоксиданту, ефірної олії ялівцю 0,5 % - як посилювача антибактеріальної активності плівкового покриття. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13295 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
142311.pdf | 181.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.