Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1301
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧеревко, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorКрутовий, Жорж Андрійович-
dc.contributor.authorЗапаренко, Ганна Володимирівна-
dc.contributor.authorБорисова, Аліна Олексіївна-
dc.date.accessioned2022-06-20T06:00:32Z-
dc.date.available2022-06-20T06:00:32Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЧеревко О. І., Крутовий Ж. А., Запаренко Г. В., Борисова А. О. Проблеми створення систем харчування лікувального призначення другого покоління. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 7-17.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1301-
dc.description.abstractСформульовано сукупність проблем, пов’язаних зі створенням та дослідженням систем харчування лікувального призначення другого покоління. Визначено підходи до їх розв’язання.uk_UA
dc.description.abstractThe whole complex of the problems connected with the creation and research of therapeutic nutrition systems of second generation is formulated. The following groups of problems belong to them: 1) the problems of the creation and research of flour products enriched in the deficient nutrients; 2) the problems of the creation and research of various expendable diets enriched in the deficient nutrients; 3) the problems concerning the optimization of daily diets of second generation; 4) the problems of quantitative evaluation of nutrients balance during the creation of nutrition systems; 5) the problems of the generalized biological value of protein in various stages of nutrition systems projecting, etc. The approaches to the specified problems’ solution are defined.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectсистеми харчуванняuk_UA
dc.subjectматематичне моделюванняuk_UA
dc.subjectраціони одноразового споживанняuk_UA
dc.subjectзбалансованість нутрієнтівuk_UA
dc.subjectсистемы питанияuk_UA
dc.subjectматематическое моделированиеuk_UA
dc.subjectрационы разового потребленияuk_UA
dc.subjectсбалансированность нутриентовuk_UA
dc.subjectnutritional systemsuk_UA
dc.subjectmathematical modelinguk_UA
dc.subjectrations of one-time consumptionuk_UA
dc.subjectnutrients balanceuk_UA
dc.titleПроблеми створення систем харчування лікувального призначення другого поколінняuk_UA
dc.title.alternativeThe problems of creating hterapeutic nutrition systems of second generation-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_3.pdf292.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.