Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12807
Title: Підвищення ефективності функціонування МТА розробкою начіпного пристрою
Authors: Калашник, Назар Володимирович
metadata.dc.contributor.advisor: Антощенков, Роман Вікторович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра мехатроніки та деталей машин
Keywords: колісний трактор;зчіпний пристрій
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Калашник Н. В. Підвищення ефективності функціонування МТА розробкою начіпного пристрою: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 208 - Агроінженерія; наук. кер. Р. В. Антощенков. Харків: ХНТУСГ, 2021. 52 с.
Abstract: Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Робота викладена на 46 сторінках машинописного тексту містить 18 рисунків. Список використаних джерел налічую 27 найменувань. Об'єктом дослідження є процес функціонування трактора обладнаного пристроїм для довантаження передніх та задніх коліс. Предмет дослідження: експлуатаційно-технологічні показники роботи трактора обладнаного пристроїм для довантаження передніх та задніх коліс. Тому метою для виконання поставленого завдання є поліпшення експлуатаційних показників трактора Т-40 за рахунок використання пристрою для підвищення зчіпної ваги. Для досягнення поставленої мети необхідно виконати такі завдання: виконати огляд господарства; визначити шляхи поліпшення тягово-зчіпних властивостей трактора; дослідити показники технічної експлуатації машиннотракторного парку; розробити конструкцію збільшувача зчіпної ваги. В даний час машинобудування потребує підвищення кількості та якості виробленої продукції. Підприємствам потрібно будувати нові машини та устаткування для того, щоб задовольнити потреби споживачів. Незадовільним є технічний стан більшості енергетичних засобів, що відробили 10-15 років. Це підтверджується тим, що річний наробіток більшості з них в 3,5-4,6 рази нижче, а трудомісткість технічного обслуговування техніки в 2,5-4,7 рази більш високий порівняно із закордонними аналогами. Близько 25% наявної в господарствах техніки не задіяне в польових роботах через некомплектність. В теперішній час немає надійних, конкурентоспроможних тракторів власного виробництва. Трактора провідних світових компаній, що працюють на наших полях, досить дорогі, і придбати їх можуть лише великі сільськогосподарські підприємства. Тому, незважаючи на перераховані проблеми, слід розширювати та удосконалювати власне виробництво тракторів, які за ціною будуть доступні вітчизняним аграріям, тим більше що матеріальна база та досвід виготовлення тракторів у виробників є. Часто трактори класу 0,9 використовують на транспортних роботах. Це говорить про те, що назріло питання про поліпшення прохідності і тяговозчіпних властивостей колісних тракторів, що використовуються на транспортних роботах. Поліпшення зчіпних властивостей колісних тракторів можливо за рахунок довантаження передніх та задніх коліс.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12807
Appears in Collections:208 - "Агроінженерія" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
208_Kalashnyk.pdf
  Restricted Access
9.3 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.