Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12517
Название: | Дослідження впливу зміни технологічних параметрів термічної обробки на структуру та властивості високохромистого чавуну |
Авторы: | Вялін, Антон Сергійович |
Научный руководитель: | Клочко, О. Ю. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра технології матеріалів |
Ключевые слова: | високохромисті чавуни;термообробка;режими обробки;структура;рівень властивостей;масивні виливки;залишковий аустеніт |
Дата публикации: | 2020 |
Издательство: | Харків: ХНТУСГ |
Библиографическое описание: | Вялін А. С. Дослідження впливу зміни технологічних параметрів термічної обробки на структуру та властивості високохромистого чавуну: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. О. Ю. Клочко; Харків, 2020. 60 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Кількість залишкового аустеніту в структурі високохромистого чавуну залежить, від умов кристалізації й хімічного складу. Досягти суттєвого зниження частки залишкового аустеніту тільки за рахунок зміни хімічного складу неможливо. Застосування режимів дестабілізуючої термічної обробки високохромистих чавунів в інтервалах надкритичних температур з великою витримкою практично є неможливим при виробництві масивних двошарових виливків. У літературних джерелах недостатньо даних про дослідження впливу параметрів термічної обробки, що спрямовані на підвищення експлуатаційної стійкості таких виробів за рахунок стабілізації структури шляхом зменшення частки залишкового аустеніту. Тому дослідження по підвищенню технологічності високохромистих чавунів за рахунок процесу термообробки, що спрямований на максимальний розпад остаточного аустеніту, є важливими і актуальними. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12517 |
Располагается в коллекциях: | 133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vialin_133.pdf Restricted Access | 3 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии | |
Vialin.pdf Restricted Access | 166.84 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.