Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12088
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВолох, В. О.-
dc.contributor.authorФоменко, О. В.-
dc.contributor.authorДзюба, О. А.-
dc.date.accessioned2022-11-04T09:54:02Z-
dc.date.available2022-11-04T09:54:02Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationВолох В. О., Фоменко О. В..Дзюба О. А. Передумови підвищення ефективності використання подрібнювачів при переробці вторинної харчової сировини. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 201 «Інноваційні проекти у галузі технічного сервісу машин». 2019. С. 209-216.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12088-
dc.description.abstractАналіз літературних джерел показав, що технологічний фактор високопродуктивного, ресурсозберігаючого виробництва у харчовій промисловості - найбільш ефективний потенціал для зростання економіки, покращення екології за рахунок повноцінного використання сировинного потенціалу, переробки вторинної сировини та відходів виробничого циклу. Застосування відходів у процесі виробництва продукції дає змогу перетворювати їх у цінну, часом навіть дефіцитну сировину, що використовується у сільському господарстві найчастіше як корм у тваринництві та добриво у рослинництві. Зазначено важливість переробки відходів харчової промисловості; визначені найбільш доцільні способи подрібнення харчових відходів для подальшого використання у приготуванні кормосумішей; проаналізовані способи подрібнення та принципіальні конструкції подрібнювачів. Звернута увага на важливість експлуатаційнотехнологічних властивостей подрібнювачів. Зроблено висновок про необхідність інноваційних підходів до комплексної переробки відходів харчової промисловості.uk_UA
dc.description.abstractАнализ литературных источников показал, что технологический фактор высокопроизводительного, ресурсосберегающего производства в пищевой промышленности - наиболее эффективный потенциал для роста экономики, улучшения экологии за счет полноценного использования сырьевого потенциала, переработки вторичного сырья и отходов производственного цикла. Применение отходов в процессе производства продукции дает возможность превращать их в ценное, порою даже дефицитное сырье, которое используется в сельском хозяйстве чаще всего как корм в животноводстве и удобрение в растениеводстве. Отмечена важность переработки отходов пищевой промышленности; определены наиболее целесообразные способы измельчения пищевых отходов для дальнейшего использования в приготовлении кормосмесей; проанализированы способы измельчения и принципиальные конструкции измельчителей. Указано на важность эксплуатационно-технологических свойств измельчителей. Сделан вывод о необходимости инновационных подходов к комплексной переработке отходов пищевой промышленности.uk_UA
dc.description.abstractAnalysis of the literature showed that the technological factor of high-performance, resource-saving production in the food industry is the most effective potential for economic growth, environmental improvement through the full use of raw material potential, processing of secondary raw materials and production waste. The use of waste in the production process makes it possible to turn them into valuable, sometimes even scarce raw materials, which are used in agriculture most often as feed in livestock and fertilizer in crop production. The importance of recycling food industry was noted; identified the most appropriate methods of grinding food waste for further use in the preparation of feed mixtures ;analyzed grinding methods and basic designs of shredders . The importance of the operational and technological properties of shredders . The conclusion is made about the need for innovative approaches to the integrated processing of food industry waste.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 201-
dc.subjectвідходиuk_UA
dc.subjectхарчова промисловістьuk_UA
dc.subjectтваринництвоuk_UA
dc.subjectкормосумішuk_UA
dc.subjectподрібненняuk_UA
dc.subjectотходыuk_UA
dc.subjectпищевая промышленностьuk_UA
dc.subjectживотноводствоuk_UA
dc.subjectкормосмесьuk_UA
dc.subjectизмельчениеuk_UA
dc.subjectwasteuk_UA
dc.subjectfood industryuk_UA
dc.subjectanimal husbandryuk_UA
dc.subjectfeed mixtureuk_UA
dc.subjectgrindinguk_UA
dc.titleПередумови підвищення ефективності використання подрібнювачів при переробці вторинної харчової сировиниuk_UA
dc.title.alternativeПредпосылки повышени эффективности использования измельчителей при переработке вторичного пищевого сырьяuk_UA
dc.title.alternativePreconditions to improve the efficiency of the use of grinders in processingcondary food dayuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 201: Інноваційні проекти у галузі технічного сервісу машин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnyk KhNTUSH_201_2019_26.pdf660.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.