Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11852
Title: Вплив обробки біопрепаратами на врожайність і збереженість коренеплодів буряку столового
Other Titles: The treatment effect of biological preparations on yield and preservation of root crops of beet
Действие обработки биопрепаратами на урожайность и сохранность корнеплодов свеклы столовой
Authors: Даценко, С.М.
Keywords: біопрепарати;буряк столовий;врожайність;збереженість коренеплодів;сорт;товарність;хвороби;биопрепараты;свёкла столовая;урожайность;сохранность корнеплодов;сорт;товарность;болезни;biological preparation;beet;crop yield;safety root;marketability;affected
Issue Date: 20-Nov-2015
Publisher: Харків : ХНАУ
Citation: Даценко С.М. Вплив обробки біопрепаратами на врожайність і збереженість коренеплодів буряку столового. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2015. №2. С.175-179.
Abstract: Даценко С.М. Вплив обробки біопрепаратами на врожайність і збереженість коренеплодів буряку столового. Висвітлені питання впливу біопрепаратів на врожайність, товарність, збере- женість коренеплодів після зберігання. Найвищу лежкість після 90 діб зберігання відмічали у коренеплодів, оброблених біопрепаратами Гаупсін та Планріз 92,9 % і 86,0 % відповідно, що на 9,9 – 3,0 % вище контролю. Встановлено, що при обробці рослин і коренеплодів біопрепаратом Гаупсин (в період вегетації та перед закла- данням їх на зберігання) після 180 діб зберігання кількість коренеплодів, уражених хворобами, була на 10,6 % менше порівняно з контролем (18,9 %).
С.М. Даценко. Действие обработки биопрепаратами на урожайность и сохранность кор- неплодов свеклы столовой. В статье отражены вопросы действия биопрепаратов на урожайность, товар- ность, сохранность корнеплодов после хранения. Самую высокую лежкость после 90 суток хранения имели корнеплоды, обработанные биопрепаратами Гаупсин и Планриз – 92,9 % і 86,0 % соответственно, что на 9,9 – 3,0 % выше контроля. Уста- новлено, что при обработке растений и корнеплодов биопрепаратами Гаупсин (в период вегетации и перед закладкой их на хранение) после 180 суток хранение ко- личество корнеплодов, пораженных болезнями, было на 10,6 % меньше по сравне- нию с контролем (18,9 %).
S.M. Datsenko. The treatment effect of biological preparations on yield and preservation of root crops of beet. In the article the questions of influence of biopreparations on productivity, marketability, preservation of root crops after laying them in storage. The high keeping quality after 90 days of storage was observed in the roots treated with biologics, Gaupsin and Planes 92,9 % and 86,0 %, respectively, 9,9 and 3,0 % higher than the control. It was established that the treatment of plants and crops biologics, Gaupsin (during the growing season and before placing them in storage) after 180 days of storage the number of affected roots was 10,6 % compared with the control (18,9 %).
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11852
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2015_2_23.pdf372.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.