Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1168
Title: Удосконалення конструкції робочого органу культиватора для міжрядної обробки просапних культур
Other Titles: Совершенствование конструкции рабочего органа культиватора для междурядной обработки пропольных культур
Improving the design of the cultivator working body for inter-row cultivation of weeding crops
Authors: Риндяєв, В. І.
Keywords: рослинницька продукція;машини для обробки грунуту;робочі органи культиватора;міжрядна обробка культур;зразок;растениеводческая продукция;машины для обработки почвы;рабочие органы культиватора;междурядная обработка культур;образец;crop products;machines for soil cultivation;cultivator working bodies;inter-row cultivation of crops;sample
Issue Date: 2021
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Риндяєв В. І. Удосконалення конструкції робочого органу культиватора для міжрядної обробки просапних культур. Інженерія природокористування. 2021. № 4 (22). С. 59-62.
Series/Report no.: Інженерія природокористування;№ 4 (22)
Abstract: Інтенсифікація аграрного виробництва передбачає вирішення завдань обробітку ґрунту комплексно з урахуванням усіх вагомих чинників для повного задоволення потреб вирощуваних сільськогосподарських культур. Проте традиційні технології і засоби механізації обробітку ґрунту уже не задовольняють щораз більші потреби виробництва рослинницької продукції. У розвитку технологій і сільськогосподарського обладнання в аграрному секторі нашій країні слід зазначити головну тенденцію – перехід до диференційного механізованого обробітку ґрунту. У рішенні задач збільшення виробництва рослинницької продукції важливе місце займають питання проектування і виготовлення сучасної техніки. Тому підприємства сільськогосподарського машинобудування, науковці, конструктори приділяють велику увагу знаходженню нових рішень в розробці ефективного обладнання. Проектуються і виготовляються нові зразки сільськогосподарської техніки для обробки ґрунту, вживаються заходи для розширення можливостей винахідників в створенні перспективного вітчизняного обладнання. В результаті цього українські виробники сільськогосподарської продукції експлуатують сучасну працездатну техніку. В Луганському національному аграрному університеті розроблені декілька конструкцій ґрунтооброблювального робочого органу культиватора. Особливістю розробок є те, що діючі робочі органи культиватора додатково оснащені раціональними механізмами, які забезпечують відокремлення бур'яну від ґрунту, поліпшують умови для розвитку рослин, стану ґрунту, зменшують застосування гербіцидів і підвищують врожайність культур. На підставі отриманих результатів розроблена технологія виготовлення та виготовлений удосконалений зразок робочого органу культиватора. Для різних ґрунтово – кліматичних умов сконструйовані змінні робочі елементи для відокремлення бур'яну від ґрунту і його розпушуванню. Реалізація таких рішень дозволить застосовувати розробку в різних регіонах України.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1168
ISSN: 2311-1828
Appears in Collections:№ 4 (22)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf207.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.