Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11251
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Ларіна, Т. Ф. | - |
dc.contributor.author | Моняк, Кристина Володимирівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-31T12:04:42Z | - |
dc.date.available | 2022-10-31T12:04:42Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Моняк К. В. Оптимізація розвізних маршрутів доставки хліба від хлібзаводу «Салтівський» за маршрутом №3: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. Т. Ф. Ларіна; Харків, 2021. 56 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11251 | - |
dc.description.abstract | Мета роботи - підвищення ефективності, зменшення часу та зменшення витрат в процесі доставки хлібобулочних виробів від хлібзаводу Салтівський до торгівельних точок міста Харкова за маршрутом №3. Об'єкт дослідження – транспортні процеси доставки хлібобулочних виробів. Предмет дослідження – підвищення ефективності доставки хлібобулочних виробів від хлібзаводу Салтівський до торгівельних точок міста Харкова шляхом застосування оптимального розвізного маршруту №3. Методом комівояжера вирішена транспортна задача, результатом рішення є оптимізація розвізного маршруту №3 по доставці хлібобулочних виробів від хлібзаводу Салтівський до торгових точок м. Харкова. В результаті оптимізації розвізний маршрут скоротився з 31,1 км до значень 24,3 км. Холостий пробіг автомобіля скоротився з 5,3 км до значень 1,0 км. Коефіцієнт використання пробігу за оптимальним маршрутом №3, в порівнянні з вихідним, збільшився з 0,85 до 0,96, що становить 12,94 %. Обрано автомобіль-фургон з об’ємом вантажного відсіку 9,6 м3 . Встановлено, що зменшення витрати палива для одного транспортного засобу за рік у відсотках дорівнює 21,95 %. Виконано розрахунок собівартості перевезень хліба за оптимальним та вихідним маршрутами. собівартість перевезення 1 т вантажу за оптимальним маршрутом №3 на 24,77% меньше, ніж за вихідним маршрутом. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУСГ | uk_UA |
dc.subject | вантажні перевезення | uk_UA |
dc.subject | транспортна задача | uk_UA |
dc.subject | метод комівояжера | uk_UA |
dc.subject | хлібобулочні вироби | uk_UA |
dc.subject | транспортна робота | uk_UA |
dc.subject | диспетчерське керування | uk_UA |
dc.subject | ефективність доставки | uk_UA |
dc.title | Оптимізація розвізних маршрутів доставки хліба від хлібзаводу «Салтівський» за маршрутом №3 | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра транспортних технологій і логістики | - |
Располагается в коллекциях: | 275 – " Транспортні технології" (Бакалаври) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Monyak_2.pdf Restricted Access | 229.21 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии | |
Monyak.pdf Restricted Access | 1.79 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.