Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11244
Title: Розробка заходів щодо підвищення якості обслуговування пасажирів у міському сполученні
Authors: Стаховський, Богдан Олександрович
metadata.dc.contributor.advisor: Бережна, Н. Г.
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра транспортних технологій і логістики
Keywords: міський маршрут;пасажиропотік;якість;рухомий склад;техніко-експлуатаційні показники;собівартість;розклад
Issue Date: 2021
Citation: Стаховський Б. О. Розробка заходів щодо підвищення якості обслуговування пасажирів у міському сполученні»: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. Н. Г. Бережна; Харків, 2021. 87 с.
Abstract: Об’єкт дослідження – процес перевезення пасажирів на маршруті № 258Е у місті Харків. Предмет дослідження – вплив параметрів роботи автобусів на маршруті № 258Е на ефективність функціонування маршруту та якість обслуговування пасажирів. На підставі критерію мінімальної собівартості перевезення одного пасажира визначено раціональну марку рухомого складу – автобус Рута-25D, витрати на експлуатацію якого виявилася меншою за собівартість перевезення одного пасажира автобусом Богдан-А069.21, і складає 3,18 грн/год. Розраховано середній статичний та динамічний коефіцієнти використання місткості, які склали 0,81 та 0,88, відповідно, що на 58,8 % перевищує коефіцієнти використання місткості при експлуатації на маршруті наявного автобусу ЗАЗ-А07. Виходячи з величин пасажиропотоків за годинами доби, визначено максимальну кількість автобусів для роботи на маршруті, яка дорівнює 6 одиницям, тоді як мінімальна – 3 одиницям. Встановлено, що для раціональної організації руху на маршруті 3 автобуса мають працювати у двозмінному режимі, а 3 – у перерваному. Визначено необхідну кількість водіїв, яка склала 11 чоловік, та складено графік їх роботи з урахуванням вимог щодо організації їх праці. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в містах України при організації роботи міського автобусного пасажирського транспорту.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11244
Appears in Collections:275 – " Транспортні технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stakhovs_ky_2.pdf
  Restricted Access
154.24 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
Stakhovs_ky.pdf
  Restricted Access
1.95 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.