Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11101
Назва: | Оценка различных видов базилика по основным хозяйственно ценным признакам |
Інші назви: | Оцінка різних видів васильків за основними господарсько-цінними ознаками Evaluation of different typs of basil on the main economically valuable sings |
Автори: | Сачивко, Т.В. |
Ключові слова: | базилик;сортообразцы;селекция;хозяйственно ценные признаки;базилік;сортозразки;селекція;господарська цінність;ознаки;basil;varieties;genotypes;collection;form |
Дата публікації: | 25-бер-2015 |
Видавництво: | Харків : ХНАУ |
Бібліографічний опис: | Сачивко Т.В. Оценка различных видов базилика по основным хозяйственно ценным признакам. Вісник ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво. 2015. №1. С.29-36. |
Короткий огляд (реферат): | Tatsiana Sachyuka. Evaluation of different typs of basil
on the main economically valuable sings.
In the article the results of research on the assessment of different types of basil (Ocimum L.) in the Belarusian State Agricultural Academy (Gorki, Republic of Belarus).
To increase the production of various green and aromatic crops, including basil, varieties are most fully satisfying the requests of production (earliness, size and colour of the leaves, the shape and density of the bush, plant height, branching, green mass and seed productivity, quality indicators, aromaticity usw.).
When you create a new breeding material should be a comprehensive review of the existing populations and promising forms.
Studies with different genotypes of basil revealed great variability of main agronomic traits of Ocimum L., that enables the selection of highly productive forms of selection for further evaluation.
In the researches with a collection of different genotypes of basil (Ocimum basilicum L., Ocimum tenuiflorum L., Ocimum kilimandscharicum Willd., Ocimum canum Sims.) to morphometric, morphological and phenological sings, indicators of productivity for the selection of the most promising species and forms in order to create new varieties of basil, suitable for cultivation in the Republic of Belarus and combining the necessary economically valuable characteristics. Сачівко Т.В. Оцінка різних видів васильків за основними господарсько цінними ознаками. У дослідженнях колекції різних генотипів васильків (васильки справжні (Ocimum basilicum L.), васильки тонкоквіткові (Ocimum tenuiflorum L.), васильки кіліманджарські (Ocimum kilimandscharicum Willd.), васильки сиві (Ocimum canum Sims.)) досліджено їхні основні морфометричні та морфологічні ознаки, фенологічні показники, а також показники продуктивності для встановлення найбільш перспективних видів та форм з метою створення нових сортів васильків, придатних для вирощування за умов Республіки Білорусь і таких, що поєднують необхідні господарські корисні ознаки. Сачивко Т.В. Оценка различных видов базилика по основным хозяйственно ценным признакам. В исследованиях с коллекцией различных генотипов базилика (базилик обыкновенный (Ocimum basilicum L.), базилик тонкоцветный (Ocimum tenuiflorum L.), базилик килиманджарский (Ocimum kilimandscharicum Willd.), базилик американский (Ocimum canum Sims.)) изучены их основные морфометрические и морфологические признаки, фенологические показатели, а также показатели продуктивности для выделения наиболее перспективных видов и форм с целью создания новых сортов базилика, пригодных к возделыванию в условиях Республики Беларусь и сочетающих в себе необходимые хозяйственно полезные признаки. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11101 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №1 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vkhnau_roslyn_2015_1_6.pdf | 416.46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.