Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10477
Title: Аналіз як інструментарій управління розвитком підприємств ресторанного господарства
Other Titles: Analysis as instrumental management of the development of enterprises of the restaurant government
Authors: Топоркова, О.В.
Акімова, Н.С.
Наумова, Т.А.
Keywords: аналіз витрат;управлінська обліково-інформаційна система;підприємства ресторанного господарства;товарний асортимент;сегменти діяльності;цінова політика;комплексний обід;cost analysis;management accounting and information system;restaurant enterprises;product range;business segments;pricing policy;set lunch
Issue Date: 2020
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Топоркова О.В., Акімова Н.С., Наумова Т.А. Аналіз як інструментарій управління розвитком підприємств ресторанного господарства. Системне забезпечення економічної активності та сталого розвитку суб’єктів підприємницької діяльності: колективна монографія / за заг. ред. Н. Б. Кащеної та Т. О. Ставерської; Харківський держ. ун-т харч. та торг. Х. : Видавець Іванченко І. С., 2020. С. 221-254.
Abstract: Проведено комплексне дослідження теоретико-методичних положень та розробка науково-обґрунтованих практичних рекомендацій з удосконалення аналізу витрат в управлінській обліковій інформаційній системі підприємств ресторанного господарства. На сьогоднішній день нагальною потребою є необхідність налагодження управлінської облікової інформаційної системи (УОІС) витратами, як одного з найбільш важливих і водночас складних елементів управління. Саме тому у статті доведено, методичний інструментарій аналізу ефективності управлінських рішень в УОІС за допомогою критеріального коефіцієнту та обґрунтована доцільність використання методів аналізу: «АВС-аналіз» та операційний аналіз «CVPаналіз» для визначення критерію позитивного управлінського рішення. Обґрунтована актуальність прийняття управлінських рішень в УОІС для проведення точного розрахунку, конкретного обґрунтування величини витрат і ведення пошуку шляхів їх зниження.
The purpose of the article is a comprehensive study of theoretical and methodological provisions and the development of scientifically sound practical recommendations for improving cost analysis in the management accounting information system of restaurant enterprises. Today, there is an urgent need to establish a management accounting information system (WIPO) as one of the most important and at the same time complex elements of management. That is why the article proves the methodological tools for analyzing the effectiveness of management decisions in WIPO using the criterion coefficient and substantiates the feasibility of using methods of analysis: "ABC-analysis" and operational analysis "CVP-analysis" to determine the criterion of a positive management decision. The urgency of making management decisions in WIPO for accurate calculation, specific justification of the amount of costs and finding ways to reduce them is substantiated.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10477
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
monografiya_2020_szeasrp_toporkova_akimova_naumova_analiz_yak_instrumentarij.pdf1.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.