Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10477
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТопоркова, О.В.-
dc.contributor.authorАкімова, Н.С.-
dc.contributor.authorНаумова, Т.А.-
dc.date.accessioned2022-10-25T17:50:51Z-
dc.date.available2022-10-25T17:50:51Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationТопоркова О.В., Акімова Н.С., Наумова Т.А. Аналіз як інструментарій управління розвитком підприємств ресторанного господарства. Системне забезпечення економічної активності та сталого розвитку суб’єктів підприємницької діяльності: колективна монографія / за заг. ред. Н. Б. Кащеної та Т. О. Ставерської; Харківський держ. ун-т харч. та торг. Х. : Видавець Іванченко І. С., 2020. С. 221-254.-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10477-
dc.description.abstractПроведено комплексне дослідження теоретико-методичних положень та розробка науково-обґрунтованих практичних рекомендацій з удосконалення аналізу витрат в управлінській обліковій інформаційній системі підприємств ресторанного господарства. На сьогоднішній день нагальною потребою є необхідність налагодження управлінської облікової інформаційної системи (УОІС) витратами, як одного з найбільш важливих і водночас складних елементів управління. Саме тому у статті доведено, методичний інструментарій аналізу ефективності управлінських рішень в УОІС за допомогою критеріального коефіцієнту та обґрунтована доцільність використання методів аналізу: «АВС-аналіз» та операційний аналіз «CVPаналіз» для визначення критерію позитивного управлінського рішення. Обґрунтована актуальність прийняття управлінських рішень в УОІС для проведення точного розрахунку, конкретного обґрунтування величини витрат і ведення пошуку шляхів їх зниження.uk_UA
dc.description.abstractThe purpose of the article is a comprehensive study of theoretical and methodological provisions and the development of scientifically sound practical recommendations for improving cost analysis in the management accounting information system of restaurant enterprises. Today, there is an urgent need to establish a management accounting information system (WIPO) as one of the most important and at the same time complex elements of management. That is why the article proves the methodological tools for analyzing the effectiveness of management decisions in WIPO using the criterion coefficient and substantiates the feasibility of using methods of analysis: "ABC-analysis" and operational analysis "CVP-analysis" to determine the criterion of a positive management decision. The urgency of making management decisions in WIPO for accurate calculation, specific justification of the amount of costs and finding ways to reduce them is substantiated.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectаналіз витратuk_UA
dc.subjectуправлінська обліково-інформаційна системаuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectтоварний асортиментuk_UA
dc.subjectсегменти діяльностіuk_UA
dc.subjectцінова політикаuk_UA
dc.subjectкомплексний обідuk_UA
dc.subjectcost analysisuk_UA
dc.subjectmanagement accounting and information systemuk_UA
dc.subjectrestaurant enterprisesuk_UA
dc.subjectproduct rangeuk_UA
dc.subjectbusiness segmentsuk_UA
dc.subjectpricing policyuk_UA
dc.subjectset lunchuk_UA
dc.titleАналіз як інструментарій управління розвитком підприємств ресторанного господарстваuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis as instrumental management of the development of enterprises of the restaurant governmentuk_UA
dc.typeBook chapteruk_UA
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
monografiya_2020_szeasrp_toporkova_akimova_naumova_analiz_yak_instrumentarij.pdf1.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.