Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1004
Title: Стpaтегiї iннoвaцiйнo-iнвестицiйнoї дiяльнoстi суб’єктiв aгpapнoгo бiзнесу тa мoделi poзвитку
Other Titles: Strategies of innovation and investment activity of agrarian business entities and development models
Authors: Вітковський, Юрій Петрович
Keywords: стратегія;диверсифікація;інновації;інноваційна діяльність;інвестиційна діяльність;аграрне підприємство;strategy;diversification;innovations;innovative activity;investment activity;agrarian enterprise
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Вітковський Ю. П. Стpaтегiї iннoвaцiйнo-iнвестицiйнoї дiяльнoстi суб’єктiв aгpapнoгo бiзнесу тa мoделi poзвитку. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 2. С. 12-17.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 2
Abstract: Вступ. Розвиток інноваційної діяльності забезпечує адаптивність аграрних підприємств до змін у економічному середовищі. Запровадження диверсифікації забезпечує належний рівень конкурентоспроможності та фінансової стійкості підприємств аграрного сектору. Відсутність орієнтації системи управління підприємством на освоєння інноваційних технологій призводить до виникнення ризиків фінансових втрат та ослаблення ринкових позицій суб’єкта господарювання. Метою наукового дослідження є розвиток стратегій інноваційно-інвестиційної діяльності суб’єктів аграрного бізнесу та моделей їх розвитку. Результати. Встановлено, що інноваційна, наукова та технологічна діяльність забезпечують трансфор мацію аграрних підприємств на національному рівні та забезпечують їх входження до світового економічного простору. Охарактеризовано прояви та визначено сутність інноваційної діяльності вітчизняних суб’єктів аграрного бізнесу. Окреслено можливості та труднощі у процесі одночасного впровадження інноваційної та диверсифікацій ної діяльності у практиці вітчизняних аграрних підприємств. Охарактеризовано зміни у процесі запровадження стратегії диверсифікації аграрного підприємства в умовах криз економічного середовища. Обґрунтовано доцільність технічного переоснащення підприємств аграрного сектору у якості інновацій під час економічної кризи. Визначено зовнішні системи реалізації стратегій диверсифікації діяльності аграрних підприємств у якості запо біжного заходу щодо попередження їх внутрішніх криз. Окреслено основні проблеми, які стримують розвиток по вноцінної диверсифікаційної та інноваційної діяльності аграрного підприємства, та запропоновано заходи акти візації стратегій диверсифікації. Висновки. Стратегічний розвиток суб’єктів аграрного бізнесу доцільно здійснювати із запровадженням стратегій диверсифікації в інноваційну діяльність на мікро- та макрорівнях. Це забезпечуватиме підтримання конкурентоспроможності та адаптивності аграрних підприємств в умовах нестабільного економічного середовища.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1004
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf236.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.