Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35261
Title: Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції
Authors: Фощан, Андрій Леонтійович
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції: конспект лекцій з дисципліни «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» ступеня вищої освіти магістр денної та заочної форми навчання; уклад.: А. Л. Фощан; Харків : РВВ ДБТУ, 2022. 192 с.
Abstract: Світові тенденції розвитку харчової галузі з використанням інноваційних процесів у виробництві продукції невпинно прямують до створення нових видів продукції, новітнього устаткування та обладнання, залучення кваліфікованого персоналу з високим рівнем компетентності. Це передбачає якісно інший рівень особистісного та професійного розвитку фахівця, готового до здійснення ефективної професійної діяльності, здатного витримати конкуренцію на ринку праці, досягти успіху в професійній кар’єрі. Дисципліна «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» має на меті вивчення хімічних, фізико-хімічних, біохімічних та мікробіологічних процесів, що протікають у харчовій сировині під час виробництва та зберігання продуктів харчування. Здобуття теоретичних знань та практичних навичок з сучасних методів та технологій зберігання харчової продукції, застосування прогресивних технологій виробництва та зберігання, що дозволяють забезпечувати якість готового продукту відповідно до стандартів. Процес виробництва та зберігання харчових продуктів передбачає дії, спрямовані на збереження природних властивостей цих продуктів протягом як найбільшого часу. Головним пріоритетом при виробництві продуктів харчування є їх безпека, підвищення якості, біологічної цінності та смакових переваг. Матеріали предмету дозволяють ознайомити майбутніх фахівців з новітніми способами й методами керування технологічними процесами з метою їхньої оптимізації, енергозбереження, мінімізації відходів й одержання харчової продукції із заданими властивостями. Основними завданнями вивчення дисципліни «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» є розуміння впливу різних методів консервації на продукти харчування.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35261
Appears in Collections:Курси лекцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KL_vyrob_zberihannya_181_22.pdf2.92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.