Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9044
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФайт, В.І.-
dc.contributor.authorФедорова, В.Р.-
dc.date.accessioned2022-10-16T07:24:02Z-
dc.date.available2022-10-16T07:24:02Z-
dc.date.issued2014-02-14-
dc.identifier.citationФайт В.І., Федорова В.Р. Чутливість до фотоперіоду та реакція на яровизацію сортів пшениці ярої України, Росії і Казахстану. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2014. №1(31). С.91-96.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9044-
dc.description.abstractФайт В.І., Федорова В.Р. Чутливість до фотоперіоду та реакція на яровизацію сортів пшениці ярої України, Росії і Казахстану. Наведені результати вивчення реакції на яровизацію та чутливості до фотоперіоду 57 сортів пшениці м’якої ярої України, Росії і Казахстану. Реакція на яровизацію сортів варіювала від - 1,4 до 8,0, а чутливість до фотоперіоду – від 6,8 до 49,1 діб. При цьому 27% російських, 28% українських та 40% сортів Казахстану реагували на яровизацію. П’ять українських сортів і один російський слабо; шість та три відповідно, середньочутливі до фотоперіоду. Решта сортів виявляла сильну реакцію на скорочення тривалості освітлення.uk_UA
dc.description.abstractВ.И. Файт, В.Р. Федорова. Чувствительность к фотопериоду и реакция на яровизацию сортов пшеницы яровой Украины, России и Казахстана. Приведены результаты изучения реакции на яровизацию и чувствительности к фотопериоду 57 сортов пшеницы мягкой яровой Украины, России и Казахстана. Реакция на яровизацию сортов варьировала от -1,4 до 8,0, а чувствительность к фотопериоду – от 6,8 до 49,1 суток. При этом 27% российских, 28% – украинских и 40% сортов Казахстана реагировали на яровизацию. Пять украинских сортов и один российский слабо-, а шесть и три, соответственно, среднечувствительны к фотопериоду. Все остальные сорта проявляли сильную реакцию на сокращение продолжительности освещения.uk_UA
dc.description.abstractV.I. Fayt, V.R. Fedorova. Photoperiod sensitivity and vernalization response of spring bread wheat varieties of Ukraine, Russia and Kazakhstan. Varieties of spring bread wheat were tested on duration of before heading period under 18 hours day light and 15 days vernalization. The before heading period of these varieties differs on 29, 2 days. Absence of vernalization or limited day light to 12 hours increased before heeding period of varieties from all regions on 0,0 – 8,0 and 6,8 – 49,1 days, relatively. Reaction on vernalization had demonstrated 26% of varieties of Russia, 28% of varieties from Ukraine and 40% from Kazakhstan. Five wheat varieties from Ukraine and one from Russia were low sensitive to photoperiod and six and four were average sensitive, relatively. The other genotypes had strong reaction on day light decrease.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L. (пшениця м’яка яра)uk_UA
dc.subjectчутливість до фотоперіодуuk_UA
dc.subjectреакція на яровизаціюuk_UA
dc.subjectколосінняuk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L. (bread spring wheat)uk_UA
dc.subjectsensitivity to photoperioduk_UA
dc.subjectreaction on vernalizationuk_UA
dc.subjectheadinguk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L. (пшеница мягкая яровая)uk_UA
dc.subjectчуствительность к фотопериодуuk_UA
dc.subjectреакция на яровизациюuk_UA
dc.subjectколошениеuk_UA
dc.titleЧутливість до фотоперіоду та реакція на яровизацію сортів пшениці ярої України, Росії і Казахстануuk_UA
dc.title.alternativePhotoperiod sensitivity and vernalization response of spring bread wheat varieties of Ukraine, Russia and Kazakhstanuk_UA
dc.title.alternativeЧувствительность к фотопериоду и реакция на яровизацию сортов пшеницы яровой Украины, России и Казахстанаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2014, № 1 (31)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.