Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66797
Title: Звіт про науково-дослідну роботу № 7-19-20 Б «Наукові та прикладні аспекти впровадження принципів НАССР в діяльність операторів ринку харчових продуктів» заключний звіт
Authors: Гринченко, О. О.
Колеснікова, М. Б.
Пивоваров, П. П.
Юрченко, С. Л.
Андрєєва, С. С.
Плотнікова, Р. В.
Ботштейн, Б. Б.
Keywords: заклади ресторанного господарства;принципи НАССР;кулінарна продукція;НАССР;якість та безпечність продукції;критична точка контролю;небезпечні фактори
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Гринченко О. О., Колеснікова М. Б., Пивоваров П. П., Юрченко С. Л., Андрєєва С. С., Плотнікова Р. В., Ботштейн Б. Б. Звіт про науково-дослідну роботу № 7-19-20 Б «Наукові та прикладні аспекти впровадження принципів НАССР в діяльність оператів ринку харчових продуктів» заключний звіт. Харків: ХДУХТ, 2020. 113 с.
Series/Report no.: 0118U007218;
Abstract: Мета роботи розробка та упровадження принципів НАССР в діяльність операторів ринку харчових продуктів. Об’єкт дослідження є дослідження системи менеджменту безпечності харчової продукції Предмети дослідження Стандарт харчової галузі BRС; Стандарт IFS; Міжнародний стандарт ISO 22000:2005; Стандарт ДСТУ 4161-2003; принципи системи НАССР, діяльність ЗРГ, програми-передумови системи безпечності НАССР Основні наукові результати Узагальнено законодавчі, нормативні документи в області запровадження систем менеджменту безпечності НАССР харчової продукції в закладах ресторанної індустрії. Визначено, що концепція НАССР охоплює всі види потенційних небезпечних чинників, що можуть вплинути на безпечність харчових продуктів – біологічні, фізичні та хімічні чинники, незалежно від того, чи вони виникнули природнім шляхом з причин, пов’язаних із довкіллям, чи через порушення процесу виробництва. Відзначено основні переваги упровадження НАССР в закладах ресторанної індустрії, зокрема, застосування НАССР є підтвердженням виконання виробником законодавчих і нормативних вимог. Розроблено програмипередумови системи НАССР. Проведено технологічну експертизу та розроблено елементи системи менеджменту безпечності за принципами НАССР у ЗРГ. Проведено оцінку ефективності впровадження системи НАССР у ЗРГ Наукові результати роботи: опубліковано 1 статтю, 5 тез доповідей, матеріали аналітичних досліджень задіяні під час виконання випускових кваліфікаційних робіт та опубліковані у навчальному посібнику Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти магістр: навч-метод. посібник / О.О. Гринченко О.О., А.Б. Горальчук, П.П. Пивоваров, М.Б. Колеснікова, Н.В. Чорна, С.Ю. Нагорний, С.Л.., Рябець О.Ю., Юрченко С.Л.. впроваджено у виробництво та освітній процес ХДУХТ та заклади ресторанного господарства
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66797
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Hrynchenko_2020.pdf3.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.