Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66797
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу № 7-19-20 Б «Наукові та прикладні аспекти впровадження принципів НАССР в діяльність операторів ринку харчових продуктів» заключний звіт |
Authors: | Гринченко, О. О. Колеснікова, М. Б. Пивоваров, П. П. Юрченко, С. Л. Андрєєва, С. С. Плотнікова, Р. В. Ботштейн, Б. Б. |
Keywords: | заклади ресторанного господарства;принципи НАССР;кулінарна продукція;НАССР;якість та безпечність продукції;критична точка контролю;небезпечні фактори |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Гринченко О. О., Колеснікова М. Б., Пивоваров П. П., Юрченко С. Л., Андрєєва С. С., Плотнікова Р. В., Ботштейн Б. Б. Звіт про науково-дослідну роботу № 7-19-20 Б «Наукові та прикладні аспекти впровадження принципів НАССР в діяльність оператів ринку харчових продуктів» заключний звіт. Харків: ХДУХТ, 2020. 113 с. |
Series/Report no.: | 0118U007218; |
Abstract: | Мета роботи розробка та упровадження принципів НАССР в діяльність операторів ринку харчових продуктів. Об’єкт дослідження є дослідження системи менеджменту безпечності харчової продукції Предмети дослідження Стандарт харчової галузі BRС; Стандарт IFS; Міжнародний стандарт ISO 22000:2005; Стандарт ДСТУ 4161-2003; принципи системи НАССР, діяльність ЗРГ, програми-передумови системи безпечності НАССР Основні наукові результати Узагальнено законодавчі, нормативні документи в області запровадження систем менеджменту безпечності НАССР харчової продукції в закладах ресторанної індустрії. Визначено, що концепція НАССР охоплює всі види потенційних небезпечних чинників, що можуть вплинути на безпечність харчових продуктів – біологічні, фізичні та хімічні чинники, незалежно від того, чи вони виникнули природнім шляхом з причин, пов’язаних із довкіллям, чи через порушення процесу виробництва. Відзначено основні переваги упровадження НАССР в закладах ресторанної індустрії, зокрема, застосування НАССР є підтвердженням виконання виробником законодавчих і нормативних вимог. Розроблено програмипередумови системи НАССР. Проведено технологічну експертизу та розроблено елементи системи менеджменту безпечності за принципами НАССР у ЗРГ. Проведено оцінку ефективності впровадження системи НАССР у ЗРГ Наукові результати роботи: опубліковано 1 статтю, 5 тез доповідей, матеріали аналітичних досліджень задіяні під час виконання випускових кваліфікаційних робіт та опубліковані у навчальному посібнику Організаційно-методичне забезпечення кваліфікаційної роботи здобувачів ступеня вищої освіти магістр: навч-метод. посібник / О.О. Гринченко О.О., А.Б. Горальчук, П.П. Пивоваров, М.Б. Колеснікова, Н.В. Чорна, С.Ю. Нагорний, С.Л.., Рябець О.Ю., Юрченко С.Л.. впроваджено у виробництво та освітній процес ХДУХТ та заклади ресторанного господарства |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66797 |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Hrynchenko_2020.pdf | 3.18 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.