Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66739
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу «Розробка способу та обладнання для виробництва напівфабрикату з плодоовочевлї сировини» (остаточний) |
Authors: | Михайлов, В. М. Загорулько, О. Є. Ляшенко, Б. В. Загорулько, А. М. Маяк, О. А. Шевченко, А. О. Прасол, С. В. Карпенко, Л. К. Нечипоренко, І. В. Гордієнко, І. О. Лаврук, В. В. Ібаєв, Е. Б. Мельник, М. І. Чорнецький, Є. М. |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Михайлов В. М., Загорулько О. Є., Ляшенко Б. В., Загорулько А. М., Маяк О. А., Шевченко А. О., Прасол С. В., Карпенко Л. К., Нечипоренко І. В., Гордієнко І. О., Лаврук В. В., Ібаєв Е. Б., Мельник М. І., Чорнецький Є. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Розробка способу та обладнання для виробництва напівфабрикату з плодоовочевої сировин» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2020. 74 с. |
Abstract: | Мета роботи – розробка ресурсозберігаючого способу переробки рослинної сировини з максимально збереженим природним вмістом харчових та біологічно активних речовин та обладнання для його реалізації. Очікувані результати – удосконалений спосіб переробки плодоовочевої сировини з розробкою прогресивного ресурсозберігаючого обладнання харчової індустрії.. Місце впровадження – харчова промисловість, заклади ресторанного господарства. Вид продукції – розробка ресурсозберігаючого способу та нового обладнання, заключний звіт. Одним із головних завдань харчової промисловості є виробництво напівфабрикатів рослинного походження, що є необхідними для підвищення активності захисних сил організму та нормальної життєдіяльності людини. Адже саме рослинна сировина містить значну кількість вітамінів, мінеральних та пектинових речовин, фітонцидів тощо. Зростання попиту на споживання високоякісної плодово-ягідної та овочевої сировини обумовлює доцільність пошуку інноваційних підходів з інтенсифікації технологічних тепломасообмінних процесів та обладнання для реалізації. Виробництво продуктів харчування з такої сировини потребує особливого підходу до неї одразу ж після її збирання у зрілому стані. Недотримання технологічних режимів, починаючи з перевезення та закінчуючи реалізацією кінцевої продукції, призведе до неминучої втрати корисних природних властивостей. Від конструктивно-технологічних особливостей тепломасообмінних процесів залежить подальша харчова цінність отримуваної продукції. Тому актуальним завданням є удосконалення конструктивних рішень сучасних енерго- та ресурсозберігаючих апаратів для проведення тепломасообмінних процесів при переробці рослинної сировини. Це в свою чергу забезпечить конкурентоспроможність отримуваної високоякісної продукції, зменшить витрати сировини на виробництво та значною мірою забезпечить розширення асортименту продукції органічного походження в різноманітних продуктах харчування. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66739 |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Mykhailov_2020.pdf | 1.49 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.