Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65217
Title: | Розробка інновацій та проект підприємства готельно-ресторанного бізнесу |
Other Titles: | Development of innovations and project of the hotel and restaurant business enterprise |
Authors: | Московченко, Олексій Вікторович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Калєнік, Ксенія Володимирівна |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Keywords: | інновація;інноваційна діяльність;апарт-готель;девелопмент;стейкхолдери;економічна ефективність;innovation;innovative activity;apart-hotel;development;stakeholders;economic efficiency |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Московченко О. В. Розробка інновацій та проект підприємства готельно-ресторанного бізнесу: кваліфікаційна робота магістра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. К. В. Калєнік. Харків; ДБТУ. 2024. 54 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена розробці інноваційного проєкту апарт-готелю за допомогою девеломпенту, які враховують сучасні тенденції галузі та високі стандарти обслуговування. Визначити вектори девелопменської діяльності у реалізації інноваційного проєкту апарат-готелю; проаналізовано ринок нерухомості м. Львів; визначено цілі та місію проєкту; вивчено та визначено ризики при реалізації проєкту;. обґрунтовано фінансово-економічну складову реалізації інноваційного проєкту апарт-готелю. The qualification work is devoted to the development of an innovative apart-hotel project using development, which takes into account modern trends in the industry and high standards of service. To determine the vectors of development activity in the implementation of an innovative apart-hotel project; the real estate market of L’viv is analyzed; the goals and mission of the project are determined; the risks in the implementation of the project are studied and identified; the financial and economic component of the implementation of the innovative apart-hotel project is substantiated. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65217 |
metadata.dcterms.references: | 1. Безручко Л. Сучасний стан та перспективи розвитку готельних мереж у світі та Україні. Вісник Львівського університету. Серія міжнародні відносини. 2018. Випуск 45. C. 273–280. 2. Баженова С., Пологовська Ю., Канцур І. Розвиток готельно ресторанного бізнесу в умовах сьогодення. Економіка та суспільство. 2022. No 38. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1280. 3. Балацька, Н. Ю. Аналітичні технології оцінки ефективності управління ключовими бізнес-процесами підприємства ресторанного бізнесу. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Економіка і менеджмент», 2020. №3(85), С. 24–28. 4. Безручко, Л., Білоус, С., Філь, М. Готельне господарство в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. (47). 2023. https://doi.org/10.32782/2524–0072/2023–47–43 5. Готельний агрегатор https://www.airdna.co/ 6. Встояти під час війни: як працюють готелі України. URL: https://commercialproperty.ua/analitics/vstoyatipid-chas-viyni-yak-pratsyuyut-goteli-ukraini/ 7. Boutique Hotel «Французький квартал» https://boutique-hotel.com.ua/kvartal/ Станом на 14.11.2024. – Назва з екрану. 8. Гречан, П. Ю. (2020). Інноваційна активність у системі розвитку підприємства. Підприємництво та інновації, 13, 29-32. 9. ДСТУ 4269:2003 Послуги туристичні. Класифікація готелів. [Чинний від 2003-12-23]. – К: Держспоживстандарт України, 2003. 13 с. (Національний стандарт України). 10. Давидова, О. Ю. Інноваційне управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства: методологія, теорія і практика: монографія. Харків: Вид-во Іванченка І.С. 2018. 11. Державна служба статистики Украина [Електронний ресурс] // http://www.ukrstat.gov.ua Станом на 10.11.2024. – Назва з екрану. 12. Державна агенція розвитку туризму. URL: https://www.tourism.gov.ua. 13. Домінська О.Я., Батьковець Н.О. Сучасний стан та інноваційні процеси розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. 2017. Вип. 52. С. 39–41. 14. Жегус О. В., Ілляшенко О. В. Управління лояльністю клієнтів у закладах готельно-ресторанного господарства в умовах нових викликів. Проблеми економіки. 2020. №3. C. 118–125. 15. Калєнік К.В., Сізов М. О. Особливості розробки концепції розвитку для підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 5 листопада 2024 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електрон. дані. – Харків, 2024. С. 435 16. Заїка, О., & Ткаченко, В. (2022). УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА. Економіка та суспільство, (43). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-43-55 17. Калєнік, К. В. & Гросул, В. А. Лояльність споживачів як основний критерій формування конкурентних переваг підприємств ресторанного господарства. Економіка та суспільство, 2018. №15, 272-277. 18. Кластерний розвиток підприємств : монографія / за заг. ред. В.А. Гросул. – Х.: Видавництво Іванченка І.С., 2020. – 220 с. 19. Круль Г.Я. Основи готельної справи. Навч. посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 368 с. 20. Лук’янова В.О., Мунін Г.Б. Організація готельно – ресторанного обслуговування. Навчальний посібник/ К.: Кондор,2012. – 346 с. 21. Мальська М.П., Пандяк І.Г., Занько Ю.С. Організація готельного обслуговування: підручник .- К.: Знання, 2011.- 366 с. 22. Маркетинг в индустрии гостеприимства [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://buklib.net/books/21993/. – Назва з екрану/ 23. Масленніков, Є. І., Кашубський, А. А. Теоретичні аспекти формування іміджу суб’єкта господарювання готельно-ресторанної діяльності. Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018. № 3 (40), 55-66. 24. Масленніков, Є. І. Теоретичні та інноваційні аспекти туристичної та готельно-ресторанної діяльності. Інноваційна економіка: теоретичні та практичні аспекти : монографія. Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС. 2018. С. 428. 25. Москаленко, В. В., Годлевський, М. Д. (2018). Моделі та методи стратегічного управління розвитком підприємства : монографія. Харків : Видавництво «Точка». 26. Нечаюк Л.И., Телеш Н.О. Готельно – ресторанний бізнес.: Менеджмент: Навч. посіб. К.: Центр Навчальної літератури, 2008. – 348 с. 27. Охота В. І. Теоретичні та практичні аспекти формування споживчої лояльності в сфері готельних послуг. Економіка та держава. 2018. № 3. С. 80–83. 28. Понад 12 готелів постраждали в Україні через війну. URL: https://interfax.com.ua/news/general/886309.html. 29. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва. Навч. пос. – К.: Центр учбової літератури, 2007-344 с. 30. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту. Навчальний посібник. - К.: Кондор, 2005. - 408 с. 31. Розметова О.Г. Мостенська Т.Л., . Влодарчик Т.В. Організація готельного господарства: підручник. / О.Г. Розметова, . – Камянець-Подільський: «Абетка» - ФОП Сисин О.В., 2014.- 432с. 32. Сервіс онлайн бронювання. Веб-сайт. – Режим доступу : https://planetofhotels.com/ 33. Солоненко Ю., Криворучко Д. Стан та сучасні тенденції розвитку готельного бізнесу в світі за впливу зовнішніх факторів. Галицький економічний вісник. No 4 (83), 2023. С. 130–140. 34. Статистична інформація [Електронний ресурс] // Держ. ком. статистики України. – Офіц. веб-сайт. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua/. – Назва з екрану. 35. Сайт Kyiv Hotels. https://boutique.kyivhotels.net/uk/?from=2024-12-01&to=2024-12-02&adults=2¤cy=166&children=0 36. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. / [Мунін Г.Б., Змійов А.О., Зінов’єв Г.О., Самарцев Є.В.,Гаца О.О., Максимець К.П., Роглєв Х.Й.]; за редакцією члена кор. НАН України, д.е.н., професора Дорогунцова С.І.– К.: Ліра–К, 2005. – 520 с. – ISBN 966-351-015-3 37. Филипенко О. М., Рачкован О. Д., Петленко К. Ю. Споживча лояльність: вимірювання та управління. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2019. Вип. 1. С. 76–86. 38. Швиданенко, Г. О. Інноваційний розвиток підприємств у контексті ціннісних орієнтацій. Вісник Національного університету «Львівська політехніка», 2017. С 254-261. 39. Шульгіна Л. М., Юхименко В. В. Інноваційний розвиток підприємств: формування стратегій : монографія. Київ : Univest PrePress, 2015. 212 с 40. Якименко-Терещенко Н.В. Формування цінової політики підприємства готельно-ресторанного бізнесу в умовах конкуренції. Східна європа: економіка, бізнес та управління. 2018. Випуск 6 (17). С. 434–437. 41. Alford, P., & Jones, R. (2020). The lone digital tourism entrepreneur: Knowledge acquisition and collaborative transfer. Tourism Management, 81, 104139. https://doi.org/10.1016/j.tourman.2020.104139. 42. Davydova, O., Balatska, N. & Kalienik, K. (2019). Theoretical and methodological aspects of hospitality industry enterprises` service quality management. Sustainable development under the conditions of European integration : collective monograph ; editorial board Darko Bele, Lidija Weis, Nevenka Maher. Ljubljana: VŠPV, Visoka šola za poslovne vede = Ljubljana School of Business, 351–364. 43. S Kyriy, K Kalienik, O Ananin, I Kukin, I Zrybnieva. Methodological foundations of strategic personnel management. // Laplage em Revista, Vol. 7 (2021), р. 26-31. 44. Saukh, I. (2016). Using GAP analysis as a method for the formation of the development strategy for increasing financial potential of travel companies. Economic Annals-XXI, 162(11-12), 79-83. 45. V.A. Hrosul, A.Yu. Goloborodko, S.V. Lehominova, K. K. Kalienik, N. Yu. Balatska. Modelling balanced criteria system for business process management // RISUS -Journal on Innovation and Sustainability Vol. 12 No. 2 (2021), p. 139-153. 46. V. Hrosul, S. Kovalenko, V. Saienko, A. Skomorovskyi, K. Kalienik, N. Balatska. Research of logical contradictions in the conditions of cluster management of the enterprise // Journal of Management Information and Decision Sciences, 24(1), p. 1-8. 47. https://www.letspizza.com. Сайт виробника піцематів Let´s Pizza. 48. https://www.mrgo.it. Сайт виробника піцематів Mister Go Srls. 49. https://www.tcnvend.com/uk/pizza-vending-machine-hours-511.html Характеристика піцемата TCN Pizza Vending Machine. 50. https://ekava.com.ua/shop/category/vendingovi-ingredienti-ta-siropi/vendingovye-avtomaty TM «SandenVendo» |
Appears in Collections: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_M_471_241-23m-01_Moskovchenko_O_V.pdf Restricted Access | 3.21 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.