Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65215
Title: Розвиток діяльності ресторанного господарства та забезпечення його конкурентоспроможності
Other Titles: Development of the restaurant industry and its provision competitiveness
Authors: Костенко, Влада Ігорівна
metadata.dc.contributor.advisor: Летута, Тетяна Миколаївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: готельно-ресторанний комплекс;конкурентоспроможність;комлексний показник;кадрове забезпечення;проект
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Костенко В. І. Розвиток діяльності ресторанного господарства та забезпечення його конкурентоспроможності: кваліфікаційна робота магістра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Т. М. Летута. Харків; ДБТУ. 2024. 107 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних і розробці практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності закладу готельно-ресторанного бізнесу. Під час виконання кваліфікаційної роботи дана загальна характеристика ГРК «Avalon Palace». Проаналізувано стан діяльності досліджуваного закладу. Дана оцінка рівню конкурентоспроможності ГРК «Avalon Palace». Визначені інструменти підвищення конкурентоспроможності підприємницьких структур готельно-ресторанного бізнесу. Розроблено концепцію проекту з впровадження нової послуги ГРК «Avalon Palace» з метою підвищення його конкурентних позицій на ринку. Економічно обґрунтувано доцільность запропонованого проекту з відкриття косметологічного кабінету у ГРК «Avalon Palace».
The qualification work is devoted to theoretical research and development of practical recommendations for increasing the competitiveness of the hotel and restaurant business. During the qualification work, the general characteristics of the "Avalon Palace" HRC are given. The state of activity of the researched institution was analyzed. The assessment of the level of competitiveness of the "Avalon Palace" HRC is given. Tools for increasing the competitiveness of entrepreneurial structures of the hotel and restaurant business have been identified. The concept of the project for the implementation of the new service of the "Avalon Palace" HRC was developed in order to increase its competitive position on the market. The expediency of the proposed project to open a cosmetology office at the "Avalon Palace" HRC has been economically substantiated.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65215
metadata.dcterms.references: 1. 1. Адамик В.А. Оцінка конкурентоспроможності підприємства. Вісник Тернопільського національного економічного університету. 2012. № 1. С. 69-78. 2. Агафонова Л.Г., Агафонова О.Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: Ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. К.: Знання України,2002. 358 с. 3. Акопій В.В. Організація і технологія надання послуг. К.: «Академія», 2006. 312 с. 4. Василенко В.О. Стратегічне управління. К.: ЦУЛ, 2003. 396 с. 5. Вашків О.П. Методичні аспекти оцінки та аналізу конкурентоспроможності підприємства // Вісник Тернопільського національного економічного університету. 2010. № 2. С. 88-95. 6. Вініченко І.І. Конкуренція: сутність та концепції дослідження [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.economy.in.ua/pdf/10_2015/4.pdf. 7. Власова Н.О. Економіка готельно-ресторанного господарства. Х.: Світ книги, 2016. 389 с. 8. Гарачук Ю.О. Підвищення ефективності діяльності підприємства за рахунок управління конкурентоспроможністю // Актуальні проблеми економіки. 2008. № 2. C. 60-66. 9. Грецький Р. Теоретичні підходи до визначення природи та сутності конкуренції // Формування ринкових відносин в Україні. 2015. № 2. С. 35-38. 10. Довбенко В.І. Чинники підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств за умов глобалізації // Зовнішня торгівля: право та економіка. 2007. № 6(35). С. 29-35. 11. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. К.: Центр начальної літератури, 2006. 384 с. 88 12. Енциклопедичний словник бізнесмена: менеджмент, маркетинг, інформатика / під заг. ред. М.І. Молдованова. К.: Техніка, 2006. 856 с. 13. Журба І.О., Коляденко Ю.М. Сутність і значення конкурентоспроможності підприємства [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua. 14. Закон України «Про захист економічної конкуренції» від 11 січня 2001 року, № 2210-III [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2210-14#Text. 15. Іванов Ю.Б., Орлов П.А., Іванова О.Ю. Конкурентні переваги підприємства: оцінка, формування та розвиток: монографія. Х.: ІНЖЕК, 2008. 352 с. 16. Кобиляцький Л.С. Управління конкурентоспроможністю: навч. посібник. К.: Зовнішня торгівля, 2003. 304 с. 17. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник / І.А. Дмитрієв, І.М. Кирчата, О.М. Шершенюк. Х.: ФОП Бровін О.В., 2020. 340 с. 18. Конкурентоспроможність підприємства: оцінка рівня та напрями підвищення: монографія / за заг. ред. О. Г. Янкового. Одеса : Атлант, 2013. 470 с. 19. Кузьмін О.Є. Конкурентоспроможність підприємства: планування та діагностика: Монографія. О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник, О.П. Романко; за заг. ред. д.е.н., проф. Кузьміна О.Є. Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2011. 180 с 20. Літвінова Ю.О. Проблеми забезпечення конкурентоспроможності підприємства в сучасних умовах // Управління розвитком. 2012. № 9. С. 35-37. 21. Мельничук Л.С., Хізніченко О.О. Шляхи підвищення конкурентоспроможності українських підприємств [Електронний ресурс] / Наукові праці. Економіка. 2016. Випуск 263. Том 275. С. 102-105. Режим доступу: file:///C:/Users/Admin/Downloads/107934- %D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%D0%B0 %D1%82%D1%82%D1%96-228773-1-10-20170727.pdf. 89 22. Мохненко А.С., Різник С.В., Хомляк М.М. Конкуренція // Енциклопедія Сучасної України: енциклопедія [Електронна версія] / ред.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2014. Т.14. Режим доступу: https://esu.com.ua/article-4856 (дата перегляду: 30.10.2024). 23. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства [Електронний ресурс] // Галицький економічний вісник. 2020. №3 (64). С. 174-184. Режим доступу: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32489/2/GEB_2020v64n3_Nahorniak_HDetermination_of_the_174-184.pdf. 24. Отенко І.П., Полтавська Є.О. Управління конкурентними перевагами підприємства: наукове видання. Х.: Вид. ХНЕУ, 2005. 212 с. 25. Погребняк Д.В. Методи діагностики конкурентоспроможності підприємства // Проблеми підвищення ефективності інфраструктури. Збірник наукових праць. 2011. Випуск 32. С. 45-51. 26. Портер М. Стратегія конкуренції: пер. з англ. К.: Основи, 1998. 390 с 27. Расулова А.М. Управління конкурентоспроможністю ресторанів: дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата економічних наук, спеціальність 08.06.01 Економіка, організація і управління підприємствами. К.: КНТЕУ, 2006. 182 с. 28. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 156 с. 29. Тарнавська Н.П. Управління конкурентоспроможністю підприємств: теорія, методологія, практика: монографія. Тернопіль: Економічна думка, 2008. 570 с. 30. Теслюк Н.П. Стратегії підприємства по досягненню конкурентних переваг // Економіка, фінанси, право. 2005. №11. С. 17-20. 90 31. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник / С.М. Клименко, Т.В. Омельяненко, Д.О. Барабась, О.С. Дуброва, А.В. Вакуленко. К.: КНЕУ, 2008. 520 с. 32. Цибульська Е.І. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. для студентів. Харків, 2018. 320 с. 33. Цобер І.Ю. Аналіз підходів до оцінювання конкурентоспроможності підприємств // Актуальні проблеми економіки. 2009. №6(96). С. 151-155. 34. Шершньова З.Є., Оборська С.В. Стратегічне управління: навч. посіб. К.: КНЕУ, 1999. С. 66-84. 35. Юрчишина Л.І. Аналіз концептуальних підходів до розуміння природи конкуренції та конкурентоспроможності [Електронний ресурс] Режим доступу: http://www.investplan.com.ua/ pdf/18_2011/11.pdf. 36. Юхименко В. Еволюція концепцій конкуренції: від класичного капіталізму до інноваційно-інформаційної економіки // Вісник КНТЕУ. 2010. №2. С.17-26. 37. Ярошенко С.П. Резерви підвищення конкурентоспроможності підприємства. Суми: Козацький вал, 1998. 249 с. 38. Яцура В.В., Замроз М.В. Аналіз методів оцінки конкурентоспроможності підприємств [Електронний ресурс] // Вісник Волинського інституту економіки та менеджменту. Збірник наукових праць. 2011. №2. Режим доступу до статті: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Vviem/2011_2/18.pdf. 39. Ostrovska Halyna, Tsikh Halyna, Strutynska Iryna, Kinash Iryna, Pietukhova Olha, Golovnya Оlena, Shehynska Natalia. Building an Effective Model of Intelligent Entrepreneurship Development in Digital Economy / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2021. Issue 13/6. P. 49-59.
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_M_471_241-23m-01_Kostenko V.I. (2).pdf6.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.