Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/62862
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гавриш, Т. В. | - |
dc.contributor.author | Боровікова, Н. О. | - |
dc.contributor.author | Касабова, К. Р. | - |
dc.contributor.author | Фоміна, І. М. | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-14T09:48:54Z | - |
dc.date.available | 2025-02-14T09:48:54Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Гавриш Т. В., Боровікова Н. О., Касабова К. Р., Фоміна І. М. Інноваційні підходи до підвищення ефективності та стійкого розвитку виробництва кормів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. праць. Харків : ДБТУ, 2024. Вип. 2 (36). C. 18-27 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2312-3990Х (Print) | - |
dc.identifier.issn | 2519-2922 (Online) | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/62862 | - |
dc.description.abstract | Проведено аналіз виробництва органічного корму для худоби з акцентом на зростаючому попиті на екологічно чисту продукцію. Підкреслюється важливість натуральних компонентів кормів, які знижують ризик захворювань та підвищують продуктивність тварин. Огляд міжнародного досвіду в біоінженерних технологіях показує, як пробіотики і ферменти покращують здоров’я худоби без синтетичних добавок. Стаття також окреслює перспективи розвитку органічного тваринництва в Україні, відзначаючи важливість упровадження інновацій для покращення якості кормів і здоров’я тварин, що сприяє підвищенню стандартів органічного виробництва. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article examines the importance of organic feed production for livestock in the context of growing demand for environmentally friendly products. It emphasizes that consumers prefer products without synthetic additives, which makes organic feed important for livestock. The authors note that natural feed components reduce the risk of diseases, increase animal productivity and reduce dependence on antibiotics. The article also analyzes international experience in the creation of bioengineering technologies for the production of probiotics and enzymes that improve livestock health without the use of synthetic substances. Research focuses on the biological aspects of organic feeds, their ability to improve digestion, increase animal immunity and reduce the negative effects of pathogenic microorganisms. Particular attention is paid to the classification of organic feeds and their functionality. The article highlights the prospects for the development of organic animal husbandry in Ukraine, where the production of organic feed is growing thanks to the use of local resources and traditional fermentation technologies. It calls for the introduction of new technologies and innovative solutions to improve the quality of feed and animal health, contributing to the general increase in standards of organic production | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 2 (36) | - |
dc.subject | органічні корми | uk_UA |
dc.subject | екологічна продукція | uk_UA |
dc.subject | пробіотики | uk_UA |
dc.subject | ферменти | uk_UA |
dc.subject | тваринництво | uk_UA |
dc.subject | здоров’я худоби | uk_UA |
dc.subject | organic fodder | uk_UA |
dc.subject | ecological products | uk_UA |
dc.subject | probiotics | uk_UA |
dc.subject | enzymes | uk_UA |
dc.subject | animal husbandry | uk_UA |
dc.subject | livestock health | uk_UA |
dc.title | Інноваційні підходи до підвищення ефективності та стійкого розвитку виробництва кормів | uk_UA |
dc.title.alternative | Innovative approaches to increase the efficiency and sustainable development of feed production | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Випуск 2 (36) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Prohres_tekhnika_tekhnolohiyi_2_24-18-27.pdf | 225.5 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.