Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58267
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШаніна, О. М.-
dc.contributor.authorАндрєєва, Олександра В’ячеславівна-
dc.date.accessioned2024-10-21T18:00:21Z-
dc.date.available2024-10-21T18:00:21Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationАндрєєва О. В. Проєкт реконструкції зерноочисного відділення елеватору ПП «Амбар Агро» у Черкаській обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. М. Шаніна. Харків: ДБТУ, 2024. 83 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58267-
dc.description.abstractРеконструкція зерносушарного відділення зерносховища має першочергове значення для сучасного агропромислового сектора. В умовах непередбачуваних погодних умов та змін клімату, ефективність процесу сушіння зерна стає критично важливою для збереження його якості та вартості. Недостатня сушка може спричинити втрати врожаю через розвиток грибків та плісняви, а також погіршення якості зерна. Однак, застосування сучасних технологій та реконструкція існуючих зерносушарок дозволить підвищити їхню продуктивність, забезпечуючи швидке та ефективне видалення надлишкової вологи зі збереженням високої якості продукту. Таке вдосконалення інфраструктури зберігання зерна буде не лише ключовим для підтримки стабільності в агросекторі, але й важливим елементом стратегії забезпечення продовольчої безпеки та підвищення ефективності агропромислового виробництва.uk_UA
dc.description.abstractThe reconstruction of the grain drying department of the granary is of primary importance for the modern agro-industrial sector. In the conditions of unpredictable weather conditions and climate changes, the efficiency of the grain drying process becomes critical for preserving its quality and value. Insufficient drying can cause crop losses due to the development of fungi and mold, as well as deterioration of grain quality. However, the application of modern technologies and the reconstruction of existing grain dryers will allow to increase their productivity, ensuring quick and effective removal of excess moisture while maintaining high product quality. Such improvement of the grain storage infrastructure will not only be key to maintaining stability in the agricultural sector, but also an important element of the strategy to ensure food security and increase the efficiency of agro-industrial productionuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпшеницяuk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectкукурудзаuk_UA
dc.subjectавтомобілерозвантажувачuk_UA
dc.subjectноріяuk_UA
dc.subjectсепараторuk_UA
dc.subjectсилосна ємкістьuk_UA
dc.subjectохорона праціuk_UA
dc.subjectфондовіддачаuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectwheatuk_UA
dc.subjectsoybeanuk_UA
dc.subjectcornuk_UA
dc.subjectcar unloaderuk_UA
dc.subjectnoriauk_UA
dc.subjectseparatoruk_UA
dc.subjectsilage capacityuk_UA
dc.subjectlabor protectionuk_UA
dc.subjectcapital returnuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleПроєкт реконструкції зерноочисного відділення елеватору ПП «Амбар Агро» у Черкаській обл.uk_UA
dc.title.alternativeProject of reconstruction of grain cleaning department of elevator PE "Ambar Agro" in Cherkasy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. https://elevatorist.com/kompanii/531-ambar-tm 2. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 3. Богомолов О.В., Верешко Н.В., Сафонова О.М. Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції: підручник. Харків: Еспада, 2008. 542 с. 4. Кодекс цивільного захисту України. 5. Закон України від 05.04.2007 № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». 6. Закон України від 18.01.2001 № 2245-III «Про об'єкти підвищеної небезпеки». 7. Нужна С. А. Оцінка економічного ризику сільськогосподарських підприємств / С. А. Нужна // Економіка АПК. – 2007. – № 4. – С. 51-59. 8. Мерко І.Т., Наукові основи і технологія переробки зерна [Текст] / І. Мерко, В. Моргун. – Одеса: Друк, 2001. – 348с. 9. Запорожец О.І. Основи охорони праці [Текст] / О.І. Запорожець, [та ін..]; –К.: Центр учбової літератури, 2009. – 264с. 10.О.М. Кравченко МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо економічного обґрунтування дипломних проєктів для студентів з спеціальності «Технологія зберігання і переробки зерна» [Текст] / О.М. Кравченко; Мін-во аграрної політики і продовольства України, Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка –Харків: ХНТУСГ, 2012. – 24 с. 11.Трегуб В. Г. "Проєктування, монтаж і експлуатація систем автоматизації харчових виробництв". К.: Харчова промисловість, 1980.- 352 сuk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів-
Розташовується у зібраннях:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
181НТ_20б-4-08_24_Andrєєva.pdf
  Restricted Access
1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.