Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/57608
Title: | Удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості |
Other Titles: | Improving the marketing activities of the food industry enterprise |
Authors: | Кучмій, Микола Вячеславович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Тарасов, І. Ю. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | ринок;маркетинг;маркетингове дослідження;конкурентне середовище;сир;респонденти |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Кучмій М. В. Удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. І. Ю. Тарасов. Харків: ДБТУ, 2024. 53 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає в необхідності комплексного маркетингового підходу з удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості в умовах військового стану. Мета кваліфікаційної роботи: наукове обґрунтування і розробка комплексу заходів з удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості. Завдання: - розглянути місце харчової промисловості в економіці країни; - надати характеристику маркетингової діяльності підприємств харчової промисловості; - розкрити маркетингову характеристику сиру; - проаналізувати сучасний стан українського ринку сиру; - провести дослідження основних виробників сиру та споживчих вподобань; - розробити рекомендації з удосконалення маркетингової діяльності Пирятинського сирзаводу. Об’єкт дослідження: процес розробки та аналізу маркетингових заходів підприємства харчової промисловості на ринку сиру. Предмет дослідження: сукупність теоретичних та методичних засад удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати кваліфікаційної роботи доведено до рівня методичних узагальнень і прикладного інструментарію, яке дозволяє розробити комплекс заходів з удосконалення маркетингової діяльності підприємства харчової промисловості. Апробація. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток бізнесу в контексті Європейської інтеграції: глобальні виклики, стратегічні пріоритети, реалії та перспективи», 07 червня 2024 р., Державний біотехнологічний ун-т. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57608 |
metadata.dcterms.references: | 1. Господарський кодекс України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, № 18, № 19-20, № 21-22, ст.144). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/436-15#Text 2. Про захист прав споживачів: Закон України (Редакція від 19.11.2022). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text 3. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України (Редакція від 16.10.2020). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/236/96-%D0%B2%D1%80#Text 4. Аналіз ринку сиру в Україні. URL: https://inventure.com.ua/analytics/investments/analiz-rynka-syra-v-ukraine 5. Батирєв М. Озброєння відділів продажів. Системний підхід. Харків: Фабула, 2021. 288 с. 6. Біловодська, О.А. Маркетинговий менеджмент: навч. посіб. Київ: Знання, 2010. 332 с. 7. Бренд-менеджмент: навч. посібник / під ред. С. Ф. Смерічевського. Київ: НАУ, 2019. 156 с. 8. Буднік М.М., Невертій Г.С., Курилова Н.М. Стратегічне управління: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 292 с. 9. Буднікевич, І.М. Маркетинг у галузях та сферах діяльності. Київ: ЦУЛ, 2013. 536 с. 10. Вествуд Дж. Як скласти маркетинговий план. Харків: Фабула, 2020. 176 с. 11. Гелліген Браян, Дхармеш Шах. Вхідний маркетинг. Харків: Фабула, 2020. 240 с. 12. Горбаченко С.А., Карпов В.А., Шевченко-Перепьолкіна Р.І. Аналіз та прогнозування ринкової кон’юнктури: навч. пос. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2019. 320 с. 13. Джонсон Метт, Гуман Прінс. Вплив брендів. Таємна сила нейронауки в маркетингу. Київ: Vivat, 2023. 384 с. 14. Йон Е. Суперспоживачі. Швидкий шлях до зростання бренду. Київ: Наш Формат, 2019. 160 с. 15. Каплунов Д. Нейрокопірайтинг 2.0. Київ: Фабула, 2023, 400 с. 16. Карпенко Н.В. Маркетингова діяльність підприємств: сучасний зміст. Київ: ЦУЛ, 2019. 252 с. 17. Кислюк Л.В. Стратегічний маркетинг. Київ: Видавничий Дім «Кондор», 2020. 172 с. 18. Коваленко, В.В. Маркетинг: навч. посібник. Львів: Новий світ-2000, 2012. 266 с. 19. Корінєв В.Л., Корецький М.Х., Дацій О.І. Маркетингова цінова політика. Київ: ЦУЛ, 2019. 200 с. 20. Корягіна С.В., Корягін М.В. Маркетинговий аудит. Київ: ЦНЛ, 2017. 320 с. 21. Котлер Ф., Армстронг Г. Основи маркетингу. Київ: Диалектика, 2020. 880 с. 22. Кузьо Н.Є., Косар Н.С., Малиха В.В. Дослідження тенденцій розвитку ринку молочних продуктів України на напрями активізації маркетингової діяльності на ньому виробників сиру. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. Випуск 5, № 1, 2023. С. 169 – 178. URL: https://science.lpnu.ua/uk/smeu/vsi-vypusky/vypusk-5-nomer-1-2023/doslidzhennya-tendenciy-rozvytku-rynku-molochnyh-produktiv 23. Маккі Р., Джерарс Т. Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху. Харків: Віват, 2019. 240 с. 24. Маркетинг: навч. посіб. / за ред. Н. Р. Іванечко. Тернопіль: ЗУНУ, 2021. 180 с. 25. Маркетинг в підприємницькій діяльності та управління продажем логістичних послуг: підручник / C. Л. Литвиненко та ін. Київ: Видавничий дім «Кондор, 2021. 280 с. 26. Молочний альянс. URL: https://milkalliance.com.ua/ 27. Муті Ідріс. Брендинг за 60 хвилин. Харків: Фабула, 2019. 256 с. 28. Овєчкіна, О.А. Планування маркетингу. Київ: ЦУЛ, 2017. 352 с. 29. Огляд ринків ключових молочних товарів: сири. URL: http://milkua.info/uk/post/oglad-rinkiv-klucovih-molocnih-tovariv-siri 30. Окландер, М.А., Кірносова, М.В. Маркетингова товарна політика: навчальний посібник. Київ: ЦУЛ, 2020. 246 с. 31. Олініченко К.С., Прядко О.М. Маркетингова політика розподілу: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2020, 89 с. 32. Ортинська, В.В., Мельникович, О.М. Маркетингові дослідження : підручник. – 2-ге вид., доповн. Київ: КНТЕУ, 2015. 436 с. 33. Пайн Б. Джозеф ІІ, Джеймс Ґілмор. Економіка вражень: битва за час, увагу та гроші клієнта. Харків: Віват, 2021. 416 с. 34. Пахуча Е.В., Шелудько Р.М., Білоусько Т.Ю. Маркетинг: навч. посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальностей: 051 «Економіка», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 242 «Туризм», 281 «Публічне управління та адміністрування», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Харків: Тім Пабліш Груп, 2020. 300 с. 35. Пахуча Е.В. Застосування інструментів маркетингових комунікацій у підвищенні конкурентоспроможності підприємств. Агросвіт. №19-20. 2020. С. 82-89. 36. Подольчак Н. Ю., Перхач О.Л., Цигилик Н.В. Маркетинг і кризовий менеджмент у публічному управлінні та адмініструванні: навч. пос. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2022. 104 с. 37. Полторак, В.А. Маркетингові дослідження. Київ: ЦУЛ, 2014. 342 с. 38. Портер М. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів. Київ: Наш Формат, 2020. 424 с. 39. Праєт ван Дуглас. Несвідомий брендинг. Харків: Фабула, 2020. 304 с. 40. Румельт Річард. Гарна стратегія. Погана стратегія. Харків: Фабула, 2019. 324 с. 41. Савицька Н. Л., Жегус О. В., Михайлова М. В. Концептуальні засади контролю маркетингової діяльності в системі адаптаційного управління підприємством. Економічний простір. 2015. № 100. С. 161–170. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2015_100_17. 42. Савицька Н.Л, Чміль Г.Л Трансформація взаємодії суб’єктів ринку в умовах диджиталізації маркетингу. Цифрова економіка та економічна безпека, 2022. 1(01). 112–117. DOI: https://doi.org/10.32782/dees.1-18. URL: http://dees.iei.od.ua/index.php/journal/article/view/52 43. Савицька Н.Л., Декадіна В.В. Трансформація маркетингових стратегій в умовах цифрової економіки. Ensuring Standards of Quality of Life in a Turbulent World. Monograph. Opole: The Academy of Applied Sciences – Academy of Management and Administration in Opole, 2022; pp. 234-245. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/21588/1/Savyts_ka_Dekadina_monoh_2022_Opole.pdf 44. Савицька Н.Л. Управління клієнтським досвідом в контексті розвитку поведінкового маркетингу.// Маркетинг у підприємництві, біржовій діяльності та торгівлі в smart суспільстві: управлінський, інноваційний та методичний виміри. Львів: Видавець Кошовий Б.-П.О., 2023, 225-245. http://dx.doi.org/10.46489/messt2023. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream /123456789/34889/1/KOL_kliyent_s_kym-dosvidom_23.pdf 45. Сенишин О. С., Кривешко О.В. Маркетинг : навч. посібник. - Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2020. 347 с. 46. Сєвідова І.О. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. - Х.: ХНТУСГ, 2020. 200 с. 47. Тарасов І.Ю., Жуковський Є.Д. SERM як сучасний тренд формування позитивного іміджу бренду в інтернет-маркетингу. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2022 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електронні текстові дані. – Харків, 2022. c. 200 – 202. 48. Тарасов І.Ю., Ганузек Л.М. Використання AR/VR технологій як сучасний напрям маркетингу / Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропро-довольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : те-зи доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. Електрон. дані. Харків, 2023. С. 185 – 186. 49. Філановський О. Головна маркетингова книга від Олексія Філа-новського. Київ: Фабула, 2018. 304 с. 50. Череп О.Г. Маркетинг: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 728 с. 51. Цибульська Е.І. Конкурентоспроможність підприємства. Харків: Вид-во НУА, 2018. 320 с. 52. Savytska, N., Babenko, V., Chmil, H., Priadko, O. & Bubenets, I. Digitalization of Business Development Marketing Tools in the B2C Market. Journal of Information Technology Management, 2023. 15 (1), 124-134. https://doi.org/ 10.22059/jitm.2023.90740. URL: https://journals.ut.ac.ir/article_90740_ 2dc7c64f4d84dc1be3d51c6accc5f811.pdf |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_075-20b-02_Kučmij.pdf Restricted Access | 1.45 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.