Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/45590
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГринченко, Н. Г.-
dc.contributor.authorКрилов, Владислав Олександрович-
dc.date.accessioned2024-01-17T11:06:24Z-
dc.date.available2024-01-17T11:06:24Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКрилов Д.О. Діагностика сучасних підходів до забезпечення якості та безпечності м’ясних напівфабрикатів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н.Г. Гринченко; Харків, 2023. 92 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45590-
dc.description.abstractРоботу присвячено дослідженню перспектив використання модифікованих газових середовищ під час пакування натуральних м’ясних напівфабрикатів. Наведено характеристику технологічних способів забезпечення збереження м’ясної продукції. Здійснено порівняльний аналіз технології вакуум-пакування та пакування в МГС. Визначено, що модифікована атмосфера збільшує термін придатності продукту в 2-10 разів. При цьому її застосування не усуває необхідності використання низьких температур при транспортуванні, зберіганні або продажі продуктів. Визначено, що склад, концентрація газів та термін зберігання продукту має дуже індивідуальні особливості та залежить від властивостей та виду продукту, що піддають зберіганню Досліджено вплив МГС на показники якості та безпечності м’ясної продукції. Визначено, що у дослідних зразків, що запакували у МГС, втрати вологи становили лише 0,6 %, що у 10 разів менше за контрольний зразок. При цьому строк зберігання продукції подовжується до 10…12 діб, тобто у 2 рази. Як показали дослідження змін перекисних чисел у процесі зберігання спостерігається розвиток окислювальних процесів у всіх зразках, що досліджуваних, але з різною інтенсивністю. Зразки, які зберігалися без пакування, характеризувалися значним накопиченням перекисних сполук. На кінець зберігання кількість продуктів окиснення у контролі у 1,6 рази вища, ніж у дослідному зразку, що запакували у МГС.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to researching the prospects of using modified gas environments during the packaging of natural meat semi-finished products. The characteristics of technological methods of ensuring the preservation of meat products are given. A comparative analysis of the technology of vacuum packaging and packaging in MGS was carried out. It was determined that the modified atmosphere increases the shelf life of the product by 2-10 times. At the same time, its use does not eliminate the need to use low temperatures during transportation, storage or sale of products. It was determined that the composition, concentration of gases and the shelf life of the product have very individual characteristics and depend on the properties and type of the product to be stored The impact of MGE on quality and safety indicators of meat products was studied. It was determined that the moisture loss of the experimental samples packed in MGE was only 0.6%, which is 10 times less than the control sample. At the same time, the product storage period is extended to 10...12 days, i.e. 2 times. As shown by studies of changes in peroxide values during storage, the development of oxidizing processes is observed in all the studied samples, but with different intensity. Samples that were stored without packaging were characterized by a significant accumulation of peroxide compounds. At the end of storage, the amount of oxidation products in the control is 1.6 times higher than in the test sample packed in the MGE.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectмодифіковане газове середовищеuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectм’ясні напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectстабілізаціяuk_UA
dc.subjectмікробіологічні показники продуктуuk_UA
dc.subjectmodified gas environmentuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectmeat semi-finished productsuk_UA
dc.subjectstabilizationuk_UA
dc.subjectmicrobiological indicators of the productuk_UA
dc.titleДіагностика сучасних підходів до забезпечення якості та безпечності м’ясних напівфабрикатівuk_UA
dc.title.alternativeDiagnostics of modern approaches to ensuring the quality and safety of meat semi-finished productsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_462_181-TM-12m_Krylov_V_O.pdf
  Restricted Access
14.36 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.