Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3244
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСашньова, Мар’яна Василівна-
dc.contributor.authorЗагорулько, Андрій Миколайович-
dc.date.accessioned2022-07-14T18:25:35Z-
dc.date.available2022-07-14T18:25:35Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСашньова М. В., Загорулько А. М. Удосконалення автоматизованої системи виробництва пет-тари. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2021. Вип. 1(33). C. 98-108.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3244-
dc.description.abstractНа основі інформаційної структури автоматизованої системи моніторингу якості розроблено систему аналізу інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари з можливістю статистичного управління технологічним процесом. Удосконалено модель автоматизованої системи моніторингу якості формоутворення ПЕТ-пляшок унаслідок поєднання функцій управління технологічним процесом формоутворення ПЕТ-тари та обробки отримуваної інформації. Запропонована модель забезпечує додаткове визначення та врахування рекомендацій стосовно способів усунення можливих дефектів для підвищення якості технологічного процесу формоутворення полімерної тари (Qr). Запропонована нечітка когнітивна карта для визначення запобіжнокоригувальних дій, спрямованих на усунення основних причин виникнення дефектів під час формоутворення пляшок. Ураховано взаємозв’язки чинників та їх наслідки для отримуваної якості процесу. Додаткове визначення та побудова дуг, що відповідають за причинно-наслідкові зв’язки між отримуваними чинниками, підтверджують ефективність дій, спрямованих на подолання та усунення основних можливих причин виникнення дефектів під час формоутворення.uk_UA
dc.description.abstractBased on the information structure of the automated quality monitoring system, a system for analyzing information on the quality of PET packaging with the possibility of statistical control of the technological process has been developed. An improved model of an automated system for monitoring the quality of PET bottle molding based on a combination of control functions of the technological process of PET packaging molding and processing of the received information. The proposed model provides additional definition and consideration of recommendations on ways to eliminate possible defects to improve the quality of the technological process of forming polymer containers (Qr). A fuzzy cognitive map is proposed to identify preventive and corrective actions aimed at eliminating the main causes of the defect in the formation of bottles, taking into account the relationship of factors and their consequences on the quality of the process. Additional definition and construction of arcs, which are responsible for the relationship of causal relationships between the resulting factors, confirm the effectiveness of actions aimed at overcoming and eliminating the main possible causes of defects in the formation. An analysis of information about the quality of PET-packaging shape formation based on monitoring the information structure of an automated system would make it possible to ensure operative adjustment of shape forming parameters at the minimized percentage of defects by organizing selective control over the products made.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectавтоматизована системаuk_UA
dc.subjectінформаційна структураuk_UA
dc.subjectалгоритм моніторингу якостіuk_UA
dc.subjectформоутворенняuk_UA
dc.subjectполіетилентерефталатuk_UA
dc.subjectautomated systemuk_UA
dc.subjectinformation structureuk_UA
dc.subjectquality monitoring algorithmuk_UA
dc.subjectformationuk_UA
dc.subjectpolyethylene terephthalateuk_UA
dc.titleУдосконалення автоматизованої системи виробництва пет-тариuk_UA
dc.title.alternativeImproving automated systems of manufacture pet containersuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (33)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+реп.9.pdf1.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.