Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/32369
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Горяїнов, О. М. | - |
dc.contributor.author | Лиховоз, Д. М. | - |
dc.date.accessioned | 2023-05-17T10:41:08Z | - |
dc.date.available | 2023-05-17T10:41:08Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Лиховоз Д. М. Підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні: кваліфікаційна робота магістра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. О. М. Горяїнов; Харків, 2022. 87 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32369 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота магістра складається з чотирьох розділів. Метою кваліфікаційної роботи є зниження витрат при доставці продуктів харчування у міському сполученні за рахунок розробки раціональних розвізних маршрутів. Об'єктом дослідження виступає процес доставки продуктів харчування у міському сполученні. Предмет дослідження є вплив організації розвізних маршрутів на ефективність доставки продуктів харчування. В першому розділі було проведено огляд сучасного стану питання доставки продуктів харчування в міському сполученні. В результаті проведених досліджень визначено, що на сучасному етапі ринкові відносини, які формуються в умовах невизначеності і нестійкості середовища, вимагають високоефективних методів організації перевезень в плані підвищення якості обслуговування замовників. В зв’язку зі збільшенням частки перевезень дрібних партій вантажу, виникли жорсткі умови щодо доставки «точно в термін». Другий розділ направлений на проведення теоретичних досліджень підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні. В результаті аналізу критеріїв ефективності, які характеризують процес доставки дрібнопартіонних вантажів визначено, що найбільш прийнятним критерієм оцінки підвищення ефективності доставки є загальні витрати на доставку, що найбільш повно характеризують вплив пропонованих рішень. В третьому розділі було сплановано та проведено експериментальні дослідження підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні. На основі повнофакторного плану експерименту було визначено, що необхідна кількість серій дослідів складає 8 серій. Для цих серій дослідів будо складено план експерименту за двома рівнями варіювання вхідних факторів та за абсолютними значеннями цих факторів. На основі розробленого плану експерименту були розраховані техніко-експлуатаційні та техніко-економічні показники для всіх 10 марок автомобілів-фургонів по 38 розробленим маршрутам. Розділ четвертий направлено на аналіз результатів досліджень. В результаті проведення регресійного аналізу визначено, що всі параметри є значимими, так як довірчий інтервал у всіх коефіцієнтах не містить нуля. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | продукти харчування | uk_UA |
dc.subject | міські перевезення | uk_UA |
dc.subject | рухомий склад | uk_UA |
dc.subject | маршрут | uk_UA |
dc.subject | ефект | uk_UA |
dc.subject | ефективність | uk_UA |
dc.subject | витрати | uk_UA |
dc.title | Підвищення ефективності доставки продуктів харчування в міському сполученні | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра транспортних технологій і логістики | - |
Appears in Collections: | 275 – " Транспортні технології" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2022_M_414_275-21m-z01_Lykhovoz.pdf Restricted Access | 7.05 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.