Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28775
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Аксьонова, О. Ф. | - |
dc.contributor.author | Сема, Оксана Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-31T17:32:04Z | - |
dc.date.available | 2023-03-31T17:32:04Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Сема О. В. Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. Ф. Аксьонова; Харків, ДБТУ. 2022. 104 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28775 | - |
dc.description.abstract | Особливістю льодяникової карамелі є те, що основною сировиною для її виробництва є цукор, відповідно карамель не містить в своєму складі цінних нутрієнтів та біологічно активних речовин. Тому науковцями розглядаються можливі шляхи застосування нетрадиційної рослинної сировини при виробництві карамелі часткова чи повна заміна цукрів на цукрозамінники. В останні роки у технологіях карамелі широко застосовуються цукрозамінники – поліоли, які, як правило, мають низькі глікемічність та калорійність, а також мають властивості пребіотиків. Тому удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом повної заміни сахарози та введенням рослинної добавки з Барбарису звичайного родини Berberidaceae є актуальним завданням і дасть змогу одержати кондитерський виріб пониженої калорійності (у порівнянні із прототипом –карамеллю льодяниковою на цукрі білому кристалічному) збагачений біологічно активними речовинами, який можна застосовувати в дитячому харчуванні, а також в дієтичному харчуванні осіб, що страждають на цукровий діабет та ожиріння. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | карамель льодяникова | uk_UA |
dc.subject | порошок Барбарису звичайного | uk_UA |
dc.subject | харчова цінність | uk_UA |
dc.subject | рецептура | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного | uk_UA |
dc.title.alternative | Improvement of lollipop caramel technology by using isomaltitol and barberry powder | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування | - |
Розташовується у зібраннях: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
181z-21m-05_2022_Sema.pdf Restricted Access | 2.85 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.