Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28665
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПивоваров, Євген Павлович-
dc.contributor.authorРачкован, Сергій Миколайович-
dc.date.accessioned2023-03-30T17:27:29Z-
dc.date.available2023-03-30T17:27:29Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationРачкован С. М. Розроблення технології яєчних закусок тривалого зберігання: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Є. П. Пивоваров, Харків, 2022. 83 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28665-
dc.description.abstractУ сучасних умовах однією з складових сталого розвитку нашої держави є забезпечення її економічної та продовольчої безпеки, що визначається фізичним доступом населення до продовольчих ресурсів, гарантією високої якості та безпечності харчової продукції. Вирішення цього завдання лежить у площині розроблення та впровадження ресурсозбережних технологій, які полягають у імпортозаміщенні, раціональному використанні сировинних ресурсів, створенні продукції з новими споживними властивостями. Важливою складовою харчового раціону людини є кулінарна продукція з яєць та яйцепродуктів. Останнім часом в технології вищезазначеної продукції запроваджено низку новацій, спрямованих більшою мірою на визначення шляхів переробки сировини з одержанням сухих та/чи пастеризованих яєчного білку, жовтку, меланжу, й меншою мірою – на розробку та упровадження технологій кулінарної продукції з яєць та яцепродуктів. Існуючі потреби у готової до споживання іжі (для населення, яке перебуває на деокупованих територіях, для формування продовольчих наборів для соціально незахичщених верств населення та інш.), обмеження в організації роботи закладів ресторанної індустрії у зв’язку з військовими діями та/чи розповсюдженням COVID 19, динамічний розвиток нових логістичних ланцюгів доставки їжі до споживача (e–commerce, платформи-агрегатори для доставки та інш.), формування нової культури споживання харчової продукції ставлять перед фахівцями нові завдання, які лежать в площині забезпечення безпечності харчової продукції, мультиканальності її розповсюдження, наявності додаткової цінності через опції корисності, зручності.uk_UA
dc.description.abstractIn modern conditions, one of the components of the sustainable development of our country is ensuring its economic and food security, which is determined by the population's physical access to food resources, a guarantee of high quality and safety of food products. The solution to this problem lies in the development and implementation of resource-saving technologies, which consist in import substitution, rational use of raw materials, creation of products with new consumer properties. Culinary products made from eggs and egg products are an important component of the human diet. Recently, a number of innovations have been introduced in the technology of the above-mentioned products, aimed more at determining the ways of processing raw materials to obtain dry and/or pasteurized egg white, yolk, melange, and to a lesser extent at the development and implementation of technologies for culinary products from eggs and egg products. Existing needs for ready-to-eat food (for the population residing in the de-occupied territories, for the formation of food kits for socially vulnerable segments of the population, etc.), restrictions in the organization of the work of the restaurant industry in connection with military operations and/or the spread of COVID 19, the dynamic development of new logistics chains of food delivery to the consumer (e-commerce, aggregator platforms for delivery, etc.), the formation of a new culture of food consumption pose new tasks to specialists, which lie in the plane of ensuring the safety of food products, multi-channel distribution , the presence of additional value through utility options, convenience.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectяєчні закускиuk_UA
dc.subjectтекстураuk_UA
dc.subjectвологоутримуючі добавкиuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectтechnologyuk_UA
dc.subjectegg snacksuk_UA
dc.subjecttextureuk_UA
dc.subjectmoisturizing additivesuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleРозроблення технології яєчних закусок тривалого зберіганняuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of technology for long-term storage egg snacksuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_463_181_21m_01_Rachkovan.pdf
  Restricted Access
3.25 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.