Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24111
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Балацька, Наталія Юріївна | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-24T15:27:59Z | - |
dc.date.available | 2023-02-24T15:27:59Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Балацька Н. Ю. Концепція економіки вражень в розвитку підприємства ресторанного бізнесу. Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Серія: Економічні науки. 2019. Вип. 31. С. 89-97. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2019-2-13. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24111 | - |
dc.description.abstract | Враховуючи умови стрімкого розвитку і зростання конкуренції у сфері ресторанного бізнесу постає гостра необхідність в розробці інноваційних підходів до управління розвитком підприємства ресторанного бізнесу у конкурентному середовищі, які повинні містити креативні нововведення підвищення соціальної та емоційної цінності ресторанних послуг для споживача. У статті детально розглянуто теоретичні аспекти концепції економіки вражень, як базового елементу інформаційно- культурного простору людини. Аргументовано співвідношення ресторанної послуги, її цінності з продажем відповідних вражень від неї. Проблемно-порівняльним, формально-логічним та системно- структурним методами проаналізовано питання щодо визначення поняття економіка вражень, шляхом дослідження передумов зміщення акцентів людських уподобань з безпосередньо задоволення фізіологічних потреб у бік відчуттів та вражень, встановлення взаємозв’язку гастрономії і ресторанного бізнесу виявлення основних ціннісних аспектів ресторанної послуги. Результатами дослідження є систематизація груп мотивів відвідування підприємств ресторанного бізнесу споживачем (фізичні, культурні, міжособистісні, статусні) та формування п’ятирівневої моделі управління ресторанною послугою в аспекті розвитку підприємства ресторанного бізнесу, основним елементом якої окремо виділено враження споживача, як ключову цінність ресторанної послуги, яка має синергетичний ефект. Застосування концепції економіки вражень, як елементу маркетингово-орієнтованого управління розвитком підприємств ресторанного бізнесу, стане темою подальших досліджень. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Серія Економічні науки;№ 31 | - |
dc.subject | ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.subject | концепція | uk_UA |
dc.subject | економіка вражень | uk_UA |
dc.subject | пропозиція | uk_UA |
dc.subject | споживач | uk_UA |
dc.subject | мотиваційні чинники | uk_UA |
dc.subject | ресторанна послуга | uk_UA |
dc.subject | цінність | uk_UA |
dc.subject | розвиток | uk_UA |
dc.title | Концепція економіки вражень в розвитку підприємства ресторанного бізнесу | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
balatska_podilskyy_visnyk_silske_hospodarstvo_2019_31.pdf | 408.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.