Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2243
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБолтянська, Н. І.-
dc.date.accessioned2022-06-30T13:08:35Z-
dc.date.available2022-06-30T13:08:35Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationБолтянська Н. І. Зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва за рахунок скорочення енергії на кормоприготування. Інженерія природокористування. 2018. № 1 (9). С. 57-61.uk_UA
dc.identifier.issn2311-1828-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2243-
dc.description.abstractУ статті окреслено напрями зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва, зокрема визначено, що основним шляхом зменшення енергоємності виробництва продукції тваринництва є мінімізація сукупних витрат енергії на основі використання прогресивних технологій. Приведена структура повної енергоємності утримання корів в традиційних і комплексно-механізованих фермах, на її основі доведено, що вдосконалення традиційної технології виробництва молока шляхом використання резервів енергозбереження дає можливість зменшити її питому енергоємність і це дозволяє підвищити біоенергетичний коефіцієнт молока. Подано структуру питомих витрат енергії на виробництво молока, яка показує, що у сукупному енергетичному балансі виробництва молока непрямі витрати енергії в сім разів вище, ніж прямі. Визначена енергетична ефективність трансформації кормів в продукцію, яка визначається співвідношенням енергії кінцевого продукту і повної енергоємності виробництва кормів в молочному скотарстві і свинарстві. У сукупній енергоємності виробництва молока на питому вагу кормів припадає більше половини всіх витрат – це є одним з напрямів, які забезпечують зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва і, як одна зі складових, за рахунок скорочення енергії, що використовується для приготування кормів. Відзначається, що серйозного заощадження палива можна досягти завдяки поєднанню пров’ялювання та застосування у процесі сушіння відпрацьованого тепла сушильного агенту, бо майже три чверті теплової енергії викидається з теплоносієм. Замкнений цикл проходження повітря з теплоносієм для попереднього сушіння зеленої маси значно зменшує енерговитрати. Приведено структуру витрат сукупної енергії на приготування кормів із однієї тисячі тон зеленої маси та структуру енерговитрат на заготівлю розсипного сіна. Надано рекомендації по зниженню енергоємності виробництва продукції тваринництва за рахунок скорочення енергії, що використовується для приготування кормів.uk_UA
dc.description.abstractВ статье обозначены направления снижения энергоемкости производства продукции животноводства, в частности, определено, что основным путем уменьшения энергоемкости производства продукции животноводства является минимизация совокупных расходов энергии на основе использования прогрессивных технологий. Приведена структура полной энергоемкости содержания коров в традиционных и комплексно-механизированных фермах, на ее основе доказано, что совершенствование традиционной технологии производства молока путем использования резервов энергосбережения позволяет уменьшить ее удельную энергоемкость и это позволяет повысить биоэнергетический коэффициент молока. Подано структуру удельных затрат энергии на производство молока, которая показывает, что в совокупном энергетическом балансе производства молока косвенные расходы энергии в семь раз выше, чем прямые. Определена энергетическая эффективность трансформации кормов в продукцию, которая определяется соотношением энергии конечного продукта и полной энергоемкости производства кормов в молочном скотоводстве и свиноводстве. В совокупной энергоемкости производства молока на удельный вес кормов приходится более половины всех расходов – это одно из направлений, обеспечивающих снижение энергоемкости производства продукции животноводства и, как одна из составляющих, за счет сокращения энергии, используемой для приготовления кормов. Отмечается, что серьезного сбережения топлива можно достичь благодаря сочетанию провяливания и применения в процессе сушки отработанного тепла сушильного агента, потому что почти три четверти тепловой энергии выбрасывается с теплоносителем. Замкнутый цикл прохождения с теплоносителем для предварительной сушки зеленой массы значительно уменьшает энергозатраты. Приведены структура расходов совокупной энергии на приготовление кормов с одной тысячи тонн зеленой массы и структура энергозатрат на заготовку рассыпного сена. Даны рекомендации по снижению энергоемкости производства продукции животноводства за счет сокращения энергии, используемой для приготовления кормов.uk_UA
dc.description.abstractIn the article outlines the ways of reducing the energy intensity of livestock production, in particular, it is determined that the main way of reducing the energy intensity of livestock production is to minimize the total energy consumption based on the use of advanced technologies. The structure of total energy content of cows keeping in traditional and complex mechanized farms is presented, on the basis of it it is proved that improvement of the traditional milk production technology by means of using energy saving reserves makes it possible to reduce its specific energy intensity and this allows to increase the bioenergy coefficient of milk. The structure of specific energy expenditures for milk production is presented, which shows that in the total energy balance of milk production, indirect energy expenditure is seven times higher than direct energy. The energy efficiency of the transformation of feed into products is determined, which is determined by the ratio of the energy of the final product and the total energy intensity of feed production in dairy cattle breeding and pig breeding. In total energy consumption of milk production, the share of feed accounts for more than half of all costs – this is one of the areas that ensure a reduction in the energy intensity of livestock production and, as one of the components, by reducing the energy used for feed production. It is noted that serious fuel savings can be achieved through the combination of trussing and application in the drying process of exhaust heat to the drying agent, since almost three quarters of the thermal energy is emitted from the heat carrier. A closed loop of air passing with a heat carrier for preliminary drying of green mass significantly reduces energy costs. The structure of the total energy consumption for feed production from one thousand tons of green mass and the structure of energy consumption for the harvesting of spreading hay is given. The recommendations for reducing the energy intensity of livestock production are given due to the reduction of energy used for feed preparation.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesІнженерія природокористування;№ 1 (9)-
dc.subjectтваринництвоuk_UA
dc.subjectвиробництво продукціїuk_UA
dc.subjectресурсозбереженняuk_UA
dc.subjectспоживання енергіїuk_UA
dc.subjectприготування кормуuk_UA
dc.subjectенергоємністьuk_UA
dc.subjectвитрати енергіїuk_UA
dc.subjectзелена масаuk_UA
dc.subjectживотноводствоuk_UA
dc.subjectпроизводство продукцииuk_UA
dc.subjectресурсосбережениеuk_UA
dc.subjectпотребление энергииuk_UA
dc.subjectприготовление кормаuk_UA
dc.subjectэнергоемкостьuk_UA
dc.subjectрасходы энергииuk_UA
dc.subjectзеленая массаuk_UA
dc.subjectlivestock productionuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.subjectresource conservationuk_UA
dc.subjectenergy consumptionuk_UA
dc.subjectfeed preparationuk_UA
dc.subjectenergy consumptionuk_UA
dc.subjectenergy consumptionuk_UA
dc.subjectgreen massuk_UA
dc.titleЗниження енергоємності виробництва продукції тваринництва за рахунок скорочення енергії на кормоприготуванняuk_UA
dc.title.alternativeСнижение энергоемкости производства продукции животноводства за счет сокращения энергии на кормоприготовлениеuk_UA
dc.title.alternativeReduction of energy of manufacture of animal production at the conditions of energy reduction on corruptionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 1 (9)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf804.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.