Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22040
Title: | Порівняльне тестування асортименту ковбасних виробів та організація роботи по оприлюдненню консумерської інформації для споживачів |
Other Titles: | Comparative testing of the assortment of sausage products and organization of work on the publication of consumer information for consumers |
Authors: | Подвалюк, Євген Анатольйович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Летута, Т. М. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Подвалюк Є. А. Порівняльне тестування асортименту ковбасних виробів та організація роботи по оприлюдненню консумерської інформації для споживачів: кваліфікаційна робота СВО «Магістр» заочної форми навчання: спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. Т. М. Летута; Харків; ДБТУ. 2022. 95 с. |
Abstract: | Актуальність теми дипломної роботи Ковбасні вироби — це продукти з м'ясного фаршу з сіллю і спеціями, в оболонці або без неї, піддані термічному обробленню або ферментації до готовності для споживання. Вони характеризуються високою харчовою цінністю завдяки вдалому поєднанню високоякісної сировини, відповідній обробці, наявності широкого вибору продукції, яка задовольняє різноманітні потреби споживачів. Ковбасні вироби класифікують за такими ознаками: за видом сировини, за видом м'яса, за особливостями технології, за якістю сировини, за видами оболонки, за рисунком на розрізі, за призначенням, за способом випуску в реалізацію. В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення конкурентоспроможною продукцією варених ковбасних виробів. Варені ковбаси займають вагому частку у структурі загального виробництва ковбасних виробів. Даний вид ковбас дозволяє з максимальною ефективністю використовувати сировинні ресурси підприємства, оскільки дозволяє виробляти продукцію з широким ціновим асортиментом. В умовах жорсткої конкуренції за споживачем, ведучі виробники постійно працюють над вдосконаленням асортиментного ряду, розширюючи його за рахунок нових рецептур та інгредієнтів, що впливають на подовження строків зберігання, поліпшують смакові якості ковбасних виробів. У зв’язку з вищесказаним є очевидною актуальність удосконалення якості та розширення асортименту ковбасних виробів. Метою дипломної роботи магістра Мета роботи полягає у товарознавчий експертизі якості ковбасних виробів. У зв’язку з поставленою метою необхідно було вирішити такі задачі: проаналізувати стан виробництва ковбасних виробів в Україні; ознайомитись з нормативно-технічною документацією; зробити патентний пошук; провести товарознавчу експертизу якості ковбасних виробів; вивчити вимоги до реалізації ковбасних виробів; розглянути особливості захисту прав споживачів при придбанні продовольчих товарів; зробити висновки та надати пропозиції. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22040 |
Appears in Collections: | 076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
dyplom_Podvalyuk.pdf Restricted Access | 2.68 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Anotatsiya_Podvalyuk.pdf Restricted Access | 73.17 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.