Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1744
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Павлюк, Раїса Юріївна | - |
dc.contributor.author | Чуйко, Людмила Олексіївна | - |
dc.contributor.author | Погарська, Вікторія Вадимівна | - |
dc.contributor.author | Павлюк, Вадим Антонович | - |
dc.contributor.author | Соколова, Лора Михайлівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-26T13:41:02Z | - |
dc.date.available | 2022-06-26T13:41:02Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Павлюк Р. Ю., Чуйко Л. О., Погарська В. В., Павлюк В. А., Соколова Л. М. Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 51-62. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1744 | - |
dc.description.abstract | Виявлено закономірності впливу дрібнодисперсного подрібнення та процесів механодеструкції і механоактивації на зберігання та трансформацію біологічно активних речовин і біополімерів (білка, клітковини, пектину) квіткового пилку під час отримання добавок у формі порошків, які можна використовувати як натуральні збагачувачі під час виготовлення різних продуктів оздоровчої дії. Розроблено нанотехнологію переробки квіткового пилку в дрібнодисперсні порошкоподібні добавки з рекордними якісними характеристиками, яку впроваджено у виробництво на підприємствах України та Латвії. | uk_UA |
dc.description.abstract | The work is devoted to the reveal of the regularities of the influence of fine grinding and the processes of mechanodestruction and mechanoactivation on storage and transformation of biologically active substances and biopolymers (protein, fiber, pectin) of pollen during the reception of powdery additives, which can be used as natural fortifier for cooking various healthy products. The nanotechnology of processing pollen to fine powdery additives with extraordinary quality characteristics is elaborated. This nanotechnology is introduced into manufacture at the enterprises of Ukraine and Lithuania. | - |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | квітковий пилок | uk_UA |
dc.subject | дрібнодисперсні добавки | uk_UA |
dc.subject | механохімія | uk_UA |
dc.subject | цветочная пыльца | uk_UA |
dc.subject | мелкодисперсные добавки | uk_UA |
dc.subject | механохимия | uk_UA |
dc.subject | pollen | uk_UA |
dc.subject | fine additives | uk_UA |
dc.subject | mechanochemistry | uk_UA |
dc.title | Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки | uk_UA |
dc.title.alternative | The study of the processes of mechanochemistry during the processing of pollen to polyvitaminic fine powdery additives | - |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Випуск 2 (20) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_7.pdf | 427.9 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.