Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/15989
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКірейцева, О. В.-
dc.date.accessioned2022-11-28T20:45:29Z-
dc.date.available2022-11-28T20:45:29Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКірейцева О. В. Генетично модифікована продукція на ринку України. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 185 «Економічні науки». 2017. С. 216-223.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15989-
dc.description.abstractВ статті проаналізовано ринок генетично модифікованої продукції в Україні. Проаналізовано думки вчених про безпеку генетично модифікованих організмів (ГМО) які розходяться. Автор зазначає, що деякі фахівці вважають: введення в харчовий ланцюжок людини або тварини трансгенних структур може призвести до непередбачуваного впливу на їхнє здоров'я. Потенційний вплив ГМО на навколишнє середовище та здоров'я людини є однією з найбільш суперечливих проблем у суспільстві на сьогоднішній день. На підставі наукових та статистичних матеріалів в статті проаналізовані тенденції розвитку українського ринку генетично модифікованої продукції. У процесі даного дослідження використовуються такі загальнонаукові методи, як аналіз і синтез, індукція і дедукція. А також: статистичний метод, балансовий метод, порівняльний метод, тощо. В статье проанализирован рынок генетически модифицированной продукции в Украине. Проанализированы мнения ученых о безопасности генетически модифицированных организмов (ГМО), которые расходятся. Автор отмечает, что некоторые специалисты считают введение в пищевую цепочку человека или животного трансгенных структур может привести к непредсказуемому воздействию на их здоровье. Потенциальное влияние ГМО на окружающую среду и здоровье человека является одной из самых противоречивых проблем в обществе на сегодняшний день. На основании научных и статистических материалов в статье проанализированы тенденции развития украинского рынка генетически модифицированной продукции. В процессе данного исследования используются такие общенаучные методы, как анализ и синтез, индукция и дедукция. А также: статистический метод, балансовый метод, сравнительный метод. The article analyzes the market of genetically modified products in Ukraine. Analyzed the opinions of scientists about the safety of genetically modified organisms (GMOs) are diverging. The author notes that some experts believe: enter the food chain of the human or animal transgenic structures can lead to unpredictable effects on their health. The potential impact of GMOs on the environment and human health is one of the most controversial issues in society today. On the basis of scientific and statistical data in the article the trends of Ukrainian market of genetically modified products. During this study, the following general scientific methods as analysis and synthesis, induction and deduction. Also: a statistical method, the balance sheet method, comparative method, etc.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 185-
dc.subjectГМО-
dc.subjectгенетично модифікована продукція-
dc.subjectринок України-
dc.subjectсільськогосподарські продукти-
dc.subjectекологічні ризики-
dc.subjectГМО-
dc.subjectгенетически модифицированная продукция-
dc.subjectрынок Украины-
dc.subjectсельскохозяйственные продукты-
dc.subjectэкологические риски-
dc.subjectGMO-
dc.subjectgenetically modified products market in Ukraine-
dc.subjectagricultural products-
dc.subjectenvironmental risks-
dc.titleГенетично модифікована продукція на ринку Україниuk_UA
dc.title.alternativeГенетически модифицированная продукция на рынке Украины.-
dc.title.alternativeGenetically modified products in Ukraine-
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 185: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
XNTYSG_185_2017_27.pdf374.73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.