Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1345
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯнчева, Марина Олександрівна-
dc.date.accessioned2022-06-21T05:12:41Z-
dc.date.available2022-06-21T05:12:41Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЯнчева М. О. Інновації в технологіях напівфабрикатів м’ясних заморожених. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 58-69.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1345-
dc.description.abstractНаведено результати аналітичних досліджень із вивчення сучасного стану та перспектив розвитку технологій замороженої м 'ясної продукції. Сформульовано наукову концепцію та визначено шляхи забезпечення технологічної стабільності напівфабрикатів м 'ясних заморожених за умов реалізації ланцюга «заморожування – холодильне зберігання – розморожування».uk_UA
dc.description.abstractThe results of analytical researches concerning the study of contemporary state and perspectives of the development of refrigerated meat products technologies are presented. The consequences of negative processes occurring in meat products due to the implementation of the chain “freezing – refrigeration – defrosting” are characterized. The tasks important for technological process flow of meat refrigerated semi-products are defined. Scientific concept which can work as an operative instrument for purposeful regulation of raw meat properties by using nutritive ingredients and their mixtures with cryo-protecting properties is formulated. It is predicted that they most fully correspond to technological and economic requirements due to hydrophilic properties, influence on structural state of water and ice formation. Main criteria for the choice of nutritive cryo-protecting ingredients and the mixtures on their basis for the manufacture of meat refrigerated semi-products are given. The ways for the maintenance of meat refrigerated semi products are specified. This will allow to obtain meat products with new consumer properties.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectм ’ясні напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectзаморожуванняuk_UA
dc.subjectкріопротекторна діяuk_UA
dc.subjectинновацииuk_UA
dc.subjectмясные полуфабрикатыuk_UA
dc.subjectзамораживаниеuk_UA
dc.subjectкриопротекторное действиеuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectmeat semi-productsuk_UA
dc.subjectfreezinguk_UA
dc.subjectcryo-protecting effectuk_UA
dc.titleІнновації в технологіях напівфабрикатів м’ясних замороженихuk_UA
dc.title.alternativeInnovations in the technologies of meet frozen semi-products-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_8.pdf311.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.