Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1313
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТарельник, В. Б.-
dc.contributor.authorКоноплянченко, Є. В.-
dc.contributor.authorГецович, Є. М.-
dc.contributor.authorДовжик, М. Я.-
dc.date.accessioned2022-06-20T09:15:16Z-
dc.date.available2022-06-20T09:15:16Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationТарельник В. Б., Коноплянченко Є. В., Гецович Є. М., Довжик М. Я. Удосконалення способу подрібнення кормів молотковими дробарками. Інженерія природокористування. 2020. № 2 (16). С. 38-44.uk_UA
dc.identifier.issn2311-1828-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1313-
dc.description.abstractПриведені переваги та недоліки способу подрібнення зерна молотковими дробарками. При цьому до загальних недоліків різних типів подрібнювачів віднесені: висока енергоємність, необхідність додаткового подрібнення часток, інтенсивне спрацювання робочих органів і зв’язку з цим невеликий експлуатаційний період молоткової дробарки, низька якість та рівномірність подрібнення. В якості основного недоліку багатоступінчастих способів подрібнювання кормів вказано те, що матеріал корму проходить обробку через декілька подрібнювачів і кінцевий ступінь подрібнення досягається поступово, при цьому застосовується більш складне, а значить і менш надійне встаткування. Обґрунтовано застосування одноступінчастого способу подрібнення. В роботі описана технологія збільшення експлуатаційного періоду молоткової дробарки та поліпшення якості і рівномірності подрібнення кормів, шляхом вдосконалення процесу одноступінчастого способу подрібнення, за рахунок формування методом електроіскрового легування (ЕІЛ) на робочих поверхнях молотка та гребінки покриттів з зносостійких матеріалів. Наведено результати легування зразків сталі 65Г, з використанням різних режимів на установці моделі «Елітрон 52А», з метою визначення впливу енергетичних параметрів ЕІЛ на параметри якості покриттів, нанесених електродами складу 10% 1М + 90% ВК6. Запропонований новий спосіб подрібнення кормів молотковими дробарками. Спосіб відрізняється тим, що на більш наближених поверхнях молотка та гребінки (деки) методом ЕІЛ наносять покриття з зносостійких матеріалів, причому наносять таким чином, що їх товщина та шорсткість, по мірі просування молотка вздовж поверхонь гребінки (деки) поступово збільшуються, а величина зазору між ними, відповідно, зменшується. Покриття наносять на повітрі окремими ділянками шириною 5-7 мм, при енергіях розряду – 0,2; 0,52; 2,6 і 4,6 Дж; продуктивністю - 0,5 – 0,8; 1,0 – 1,3; 1,5 – 2,0 і 2,0 – 2,5 см2/хв; товщиною – 0,02; 0,12; 0,19 і 0,23 мм і шорсткістю, (Rz) -7; 21; 65 і 117 мкм, відповідно. В якості матеріалу електроду використовують електрод-інструмент складу 10% 1М + 90% ВК6. В результаті збільшується експлуатаційний період молоткової дробарки, знижуються енерговитрати, поліпшується якість та рівномірності подрібнення.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesІнженерія природокористування;№ 2 (16)-
dc.subjectмолоткова дробаркаuk_UA
dc.subjectмолотокuk_UA
dc.subjectдекаuk_UA
dc.subjectзносuk_UA
dc.subjectшорсткістьuk_UA
dc.subjectмікротвердістьuk_UA
dc.subjectелектроіскрове легуванняuk_UA
dc.subjectмолотковая дробилкаuk_UA
dc.subjectмолотокuk_UA
dc.subjectдекаuk_UA
dc.subjectизносuk_UA
dc.subjectшероховатостьuk_UA
dc.subjectмикротвердостьuk_UA
dc.subjectэлектроискровое легированияuk_UA
dc.subjecthammer crusheruk_UA
dc.subjecthammeruk_UA
dc.subjectdeckuk_UA
dc.subjectwearuk_UA
dc.subjectroughnessuk_UA
dc.subjectmicrohardnessuk_UA
dc.subjectelectrospark alloyinguk_UA
dc.titleУдосконалення способу подрібнення кормів молотковими дробаркамиuk_UA
dc.title.alternativeСовершенствование способа измельчения кормов молотковыми дробилкамиuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the crushing feed method with hammer crushersuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 2 (16)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf533.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.