Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9900
Title: Лукін Єфим Іудович (1904-1999): біобібліографічний покажчик наукових праць за 1926-1994 роки до 115-річниці від дня народження видатного педагога і вченого
Authors: Шакула, З. І.
Фетісова, О. В.
Issue Date: 2019
Publisher: Харків
Citation: Лукін Єфим Іудович (1904-1999): біобібліогр. покажчик наук. пр. за 1926-1994 роки до 115-річниці від дня народження видатного педагога і вченого / уклад.: З. І. Шакула, О. В. Фетісова; за ред. Г. В. Свириденко, Т. О. Зінченко; Наукова бібліотека ХДЗВА. Харків, 2019. 53 с.
Abstract: Біобібліографічне видання присвячене 115-річниці від дня народження видатного вченого, доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри зоології та дарвінізму Харківського зооветеринарного інституту Є. І. Лукіна. Бібліографія охоплює перелік друкованих праць, публікації про його науково-педагогічну діяльність та життєвий шлях. Довідковий апарат складають алфавітний покажчик публікацій, іменний та предметно-тематичний покажчики. Єфим Іудович багато сил і часу віддавав науково-організаційній діяльності, здійснював наукові дослідження у галузі гірудології, гідробіології. Він автор та співавтор понад 130 наукових праць у тому числі загальновідомого підручника «Зоологія». Очолювана ним кафедра зоології та дарвінізму ХЗВІ протягом 30 років була центром підвищення кваліфікації викладачів зооветеринарних і сільськогосподарських вищих навчальних закладів СРСР. Значну увагу приділяв Є. І. Лукін і поповненню зоологічного музею, який при ньому набув довершеності. Він є також засновником науково-педагогічної школи гідробіологів. Ядро цієї школи складали у різні роки В. Б. Захаренко, А. М. Борисенко, В. М. Епштейн, Р. А. Огуль, В. М. Кравченко, В. Ф. Гнатченко, Т. М. Ахмедова. Продовжувачі наукової школи професора Ю. І. Лукіна на кафедрі кандидати біологічних наук Е. Б. Дембіцький і В. В. Попов, доктор наук, професор О. С. Тертишний. Видання призначене науковцям та спеціалістам у галузі зоології, гідробіології, екології, студентам, аспірантам та викладачам відповідних закладів освіти, широкому загалу читачів.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9900
Appears in Collections:Серія "Праці вчених"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
lukin_pokazhchyk_2019.pdf1.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.